Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia (TEK)

 A TEK Kineziológia személyi, életvezetési, problémamegoldási, stresszredukciós tanácsadó módszer, melynek célja az ügyfél életminőségének, közérzetének javítása belső erőforrásainak aktivizálásával. Az érzelmi stresszek feloldásával hatékonyan befolyásolja a test energia-áramlását, így energetikai egyensúlyt hoz létre. A TEK Tanácsadó segíti ügyfelét életmódja, életvitele, életszemlélete megújításában, a minőségileg jobb élet elérésében.

A Tanácsadás (coaching) megközelítései elég különbözőek. Leginkább a vezetői készségek fejlesztésére használt módszerként terjedt el a köztudatban (és ki nem vezető a saját életében?), de tekintik teljesítménynövelő eljárásnak is, amikor a cél a tanulási teljesítmény fokozása. 

Egyes szerzők szerint a coaching lényege a kommunikáció, amelynek során a coach azokat a válaszokat segíti a felszínre hozni, amiket az ügyfél valószínűleg tud, bár világosan soha nem fogalmazott meg. Mások a coaching tanulás jellegét emelik ki. A coach külső szemlélőként megfigyeli a folyamatokat, és új tettekre, eddig ki nem próbált magatartásformák kipróbálására ösztönözheti ügyfelét. A jó coach nem válaszokat ad, hanem a megfelelő kérdéseket tesz fel.

A kineziológia meghatározásai is eléggé eltérőek. A Professzionális Kineziológusok Nemzetközi Egyesülete által lefolytatott egyeztető ülésen a szakma a következő állásfoglalást adta: “a kineziológiai szakágak egy része természetgyógyászati jellegű, egészségügyi szolgáltatásként is értékelhető, zöme azonban nem, mivel képességfejlesztéssel foglalkozik, illetve önismereti, személyiségfejlesztő jellegű.”

A coachnig célja:

  • a teljesítmény növelése,
  • tanulás ösztönzése,
  • önismeret növelése,
  • az alkalmazkodási képesség növelése.

 

 

A TEK Tanácsadó kompetenciája nem terjed ki betegségek kezelésére, gyógyítással nem foglalkozik, egészségügyi szolgáltatást, nem végez!!!

kineziologia_2.jpg

A TEK Tanácsadás az értékek és jövőkép tisztázásáról és célok kitűzéséről szól, annak érdekében, hogy az adott személy kielégítő, sikeres és teljes életet éljen.

Ennek érdekében feltérképezi a jelenlegi élethelyzetet, döntési helyzetet, és a jövőbeli elérendő cél meghatározására nagy hangsúlyt fektet (ez lehet egy jövőbeli magatartás, döntés, viselkedés vagy érzelem/élethelyzet kezelési módszer). A fókusz tehát a jövőn van.

A lényeg tehát a Life Progression (LP) azaz a jövő a mostban.

Tehát a TEK Tanácsadó segíti ügyfelét az élet kihívásaival kapcsolatos aktív, hatékony, pozitív, dinamikus problémamegoldásban, mind a business coaching (üzleti tanácsadás), mind a life-coaching (életvezetési tanácsadás) területén.

A TEK Kineziológia az önbizalom, az öngyógyítás, önfejlesztés lehetőségét és eszközeit adja kezünkbe.

kep3.jpg

A Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia (TEK) olyan speciális tanácsadó rendszer, mely több idősíkban és dimenzióban vizsgálja a probléma kialakulási és megoldási mintát, s ezzel a legteljesebb tanácsadási lehetőséget biztosítja az ügyfél számára.

Speciális technikákkal feltérképezhető, hogy milyen dimenziókban, melyik generációnkban blokkolódtak, vagy léptek működésbe azok a minták, amelyek a jövőbeli célunk megvalósítását akadályozzák.

Megváltozott emberi kapcsolatok, kiegyensúlyozott, harmonikus életvitel, a testsúly rendeződése a legbiztosabb jelei a változásnak. A generációs háttér feltérképezésének eredményeképpen a kezelések pozitív hatása ügyfelünk családjában is érvényesül.