Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Újratervezés

2014.11.10

Családunkban több informatikus is van. Van, aki rendszerszervező, van, aki programozó.
Én kb. 20 éve, karácsonykor kerültem kapcsolatba úgy egy személyi számítógéppel, hogy nővérem, - aki akkor programozó matematikus volt, mára már sok-sok továbbképzéssel és önfejlesztéssel komoly szakmai sikerekre tett szert-, 3 nagy és több kisebb doboz kíséretében a fa alá tett.
Pontosabban nem tett, de küldött.
Üzenet röviden, tömören ennyi volt hozzá: „Tanuld meg használni és tanítsd meg a gyerekeidet is! Áldott karácsonyt!”

Álltam a fa alatt, kibontva a dobozokat és fogalmam nem volt, hogy melyik kábel, hova való, mit, hogyan kell összepárosítani, hogy a végén egy működő gép legyen az egész rendszer?
Amikor eljutottam addig, hogy a gépet már be lehetett kapcsolni és a monitoron feltűntek az első életjelek, úgy gondoltam, hogy azonos a szellemi képességem Einsteinnel és nincs olyan dolog, amit meg ne tudnék tenni, nincs olyan gordiuszi csomó, amit át ne tudnék vághatni, meg ne oldhatnék, hisz tökéletes vagyok.No, majd amikor Word-be beírtam az általam tanulandó szöveget, és nem tudtam kilépni a programból, akkor ott ültem magamba roskadva és potyogtak a könnyeim, hogy: Most aztán mi lesz velem?
Ekkor elém pattant, az akkor 6 éves lánykám és megkérdezte: Anya mi a baj? Miért sírsz?
Majd meghallgatva a problémám, két mozdulatot tett és a monitoron megjelent a Windows nyitó képe.
Ültem, leesett állal és néztem a lányomat, aki 6 évesen tudta azt, amit én sokkal több évesen sem.
Telt, múlt az idő és mára már nagyobb biztonságban mozgok az informatika világában. Több olyan emberrel kerültem kapcsolatba, akik az informatika avatott szakértői és sokat tanultam Tőlük.
Kedves, jó szegedi barátomtól is, aki, ha kérdésem volt, mert egy-egy program használatánál elakadtam és nem tudtam, merre kellene tovább, lépjek telefonon a következő választ adta, érdeklődő kérdésemre:
GONDOLKOZZ!… és letette a kagylót.

Nem állítom, hogy az első gondolataim Vele kapcsolatban túl pozitívek lettek volna.

Viszont a pedagógiai módszere tökéletes volt, mert annyira dühös voltam Rá, hogy nem ad tisztességes választ, hogy mindig megtaláltam a megoldást.gps.jpg

A számítógép példa tökéletesen illusztrálja szellemi fejlődésem útját.

Birtokomba kerül valami, ami izgatja a fantáziám és elkezdek leásni a mélyére, hogy megértsem a működését, hogy megtanuljam a rendszert, hogy választ kapjak a magamban feltelt pár milliónyi ’MIÉRT?’-re.

Ma, amikor már az önismeret útját járom, amikor engem megkeresőknek is mutatom a lehetséges utakat, akkor ismét eszembe ötlik a számítógép.

Több tanulmányt olvastam a témában, sok kurzuson, tanfolyamon vettem részt, majd az elmúlt időszakban lehetőségem volt közvetlen kapcsolatba kerülni a Forrással.

Ez, így egy nem túl pontos kifejezése annak, amit át-, és megélek nap, mint nap, mert a múlt idő itt nem jó. Kapcsolatom a Forrással folyamatos és fantasztikus.
Megértettem, hogy a Tiszta Tudat, mi magunk vagyunk. Megértettem, hogy a Forrás mindig volt, mindig lesz. Megértettem, hogy ennek hiányát, amikor érezzük, az nem egy külső erő, nem egy külső körülmény, hanem mi magunk vagyunk gátjai.
Megértettem, hogy a gondolataink olyan módin befolyásolják az életünket, hogy minden nap, minden másodpercének tört része alatt újra lehet írni, mindent.
Minden körülményt, minden sejtet, minden óhajt…. És sorolhatnám, ki tudja meddig?
Vezetek 33 éve. Mikor a GPS-em azt mondja egy ismeretlen úton, amikor elvétek egy kereszteződést, hogy „Újratervezés”, akkor a műholdak segítségével, keres egy olyan utat, ami az eredetileg megjelölt célhoz vezet. Úgy van beállítva, hogy ezt a lehető legrövidebb és leghatékonyabb módon tegye.

Na, álljunk csak meg!
Miről is van szó?
Chip-ek lélektelen halmazának adok egy parancsot, és ők kérdezés, vitatkozás nélkül teljesítik, épp úgy, mint a számítógépen otthon, az íróasztalomon.

Kattog az agyam, és eszembe ötlik: Dr.Bruce Lipton: A Tudat a Belső teremtő c. könyve.
Hiszen ugyan erről szól.

Ha ezt már értem, tudom és alkalmazom, akkor mire várok?
Akkor át kell adnom, ugye?

December 5-től indul az Újratervezés.

1 - 2 alkalomra tervezve, otthoni munkával egybekötve.
Amennyiben felkeltette az érdeklődésed, úgy szeretettel fogadom jelentkezésed, az: egyutt.megoldas@gmail.com email címen, vagy a + 3630-90-25940-es telefonszámon, emailben bővebb információ ill. a részletek is rendelkezésedre állnak.


Kép:hotelf1.com