Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ingázzunk együtt

2021.10.21

Szeretnél egy személyes segítőt, aki mindig kéznél van, és azonnal segít? Erre való az inga!
Az inga az egyik legrégebbi eszköz, amelyet napjainkban is előszeretettel használnak.

Nem tudod, hogyan cselekedj?
Egy finom energiára hangolódva azonnal megkaphatod a válaszokat. Eleinte a tudat alattival, de későbbiekben a Tudat Felettessel (FELSŐ ÉNNEL) tudsz majd dolgozni.

Már Tacitus is tesz említést arról, hogy a „jósok” villás faág vagy hajszálon függő nehezék segítségével „jósoltak”.

Az ötvenes évek elején, amikor még legfeljebb álom volt a háromdimenziós ultrahang, és a születendő gyermekük nemét legfeljebb megszületése pillanatában tudhatták meg az asszonyok, a szomszédasszony egy cérnaszálra kötött karikagyűrűvel szinte mindig pontosan megmondta, fiú lesz-e a kis jövevény, vagy kislány.
Hozzá jártak a környék várandós asszonyai. De őt kérték akkor is, ha elveszett egy kulcs, vagy valami fontosabb tárgy, mert a cérnaszálon függő karikagyűrűje azt is megtalálta. A gyerekek tátott szájjal figyelték, az asszonyok pedig próbálták ellesni a tudományát. Aki hitt magában, az erejében, annak sikerült is.

izisz-inga.jpg

Kiknek “szólal meg”?

Mindenkinek, akiben van egy pici intuíció. Bár egyre többen foglalkoznak hivatásosan is ingázással, a legjobb mégis csak az, ha mindenki saját maga faggatja a cérnaszálon vagy vékony aranyláncon függő nehezéket, mert az egyéni rezgésünkre, a belső energiánkra sokkal hamarabb ráhangolódik, és tényleg csak nekünk válaszol.

Milyen a jó inga?

Ma már az ezoterikus boltokban nagyon sokféle formájú és anyagú ingát lehet kapni. Van gömb és spirál, kúp alakú és sokszögletes.
A súlya tetszőleges, de a gyakorlat azt mutatja, hogy legideálisabb a 14-35 gramm. Az a lényeg, hogy a saját lendülete vigye, és ne “téríthesse el” se huzat, se a kérdező lélegzetvétele.
Az anyaga ugyancsak nagyon sokféle lehet: az egyszerű mérőóntól a rézen át a különféle nemesfémekig vagy kristályokig bármi lehet. Sőt, az utóbbi időben már készítenek rézzel kombinált faingát is, aminek a közepe üreges, hogy a megválaszolandó kérdést egy pici papírra felírva bele lehessen tenni magába az ingába.
Az viszont tapasztalati tény, hogy az inga anyaga nem befolyásolja a választ. Legfeljebb a gyors “találat” érdekében jó, ha hozzánk illő anyagot választunk. Ha nem saját magunk készítjük el az ingát, hanem készen vásároljuk, akkor hagyni kell, hogy a tudatalattink válassza ki a legmegfelelőbbet.
Amelyik a tenyerünkbe simul, amelyik szinte felkínálkozik, hogy elvigyük.  A minél jobb összhang kedvéért érdemes olyan fémet és követ választani ingaként, ami harmonizál a kérdező születési csillagjegyével.
Kos: rubin, tűzopál – vas
Bika: rózsakvarc – réz
Ikrek: karneol, borostyán – ón
Rák: gyöngy, smaragd – ezüst
Oroszlán: smaragd, gyémánt – arany
Szűz: jáspis – fehér arany
Mérleg: akvamarin – réz
Skorpió: topáz, vörös korall – acél
Nyilas: zöld ónix – cink
Bak: fekete korall, türkiz – ólom
Vízöntő: zafír – ólom, platina
Halak: ametiszt – cink, ezüst
Érdemes arra figyelni melyik szólít meg?
Ő lesz a tied.

A függesztő szál lehet cérna, hajszál, arany- vagy ezüstlánc.
Ha kész ingát vásárolsz, akkor kész zsineget kapsz hozzá, de mindenképpen a saját kezedhez, belső rezgéséhez kell igazítani, különben aligha kapsz jó választ.
Az alapszabály, hogy minél nehezebb az inga, annál hosszabb zsinórra van szükség. A lényeg, hogy 30-35 centiméternél ne legyen hosszabb (és 10-12 centiméternél ne legyen rövidebb). A használaton kívüli ingát érdemes egy fekete bársony- vagy bőrzacskóban tartani két használat között.
Használat előtt viszont fontos legalább 10-20 percig a tenyérbe zárva tartani, hogy felvegye a test rezgését, átjárja az ingát is a kérdező energiája.

izisz-inga.jpg

Hogyan válaszol az inga a kérdéseinkre?

Természetesen a mozgásával. És természetesen mindenkinek másképp.
Aki először fordul hozzá, annak a fontos kérdések előtt néhány próbakérdéssel tisztázni, hogy melyik mozgás mit is jelent, mert ez egyénenként változik.
Van, akinek a jobbra körözés jelenti az igent, van, akinél az erős előre-hátra lengés. Hogy kinek mi, azt a kezdet kezdetén kell tisztázni.
A legegyszerűbben úgy lehet, hogy feltesszük a kérdést: mi az igen? Vagy mutasd az „igent”.
Mi a Nem? Mutasd a „nem”-et.
(Sok esetben a Nemet ugyanaz a mozgás jelöli, mint azt, hogy “rossz a kérdés”. Érezni fogod, hogy „megzavarodik” az ingád. Azaz összevissza megy, ha rossz kérdést teszel fel.)
Nem kell tehát látnoki képességekkel rendelkeznie senkinek ahhoz, hogy bizonyos kérdésekre határozott választ kaphasson. Elég, ha jól teszi fel a kérdést.

Az ingázás legfontosabb kiindulópontja ugyanis az, hogy tudjunk jól kérdezni. A jó kérdés olyan, amire általában vagy igennel, vagy nemmel lehet válaszolni.
Fogd a zsinór végét a hüvelyk-, a mutató- és a középső ujjad közé, a könyököd pedig támaszd alá meg, hogy a karod ne mozdulhasson el.
Mindkét talpad legyen a padlón, soha ne tedd a lábad keresztbe ingázás közben. Lélegezz nyugodtan, mélyen, közben lógasd az ingát a levegőben, esetleg egy mágikus négyzet, vagy kérdésekkel teleírt orákulum közepe fölé, várj, amíg az inga teljesen mozdulatlanul lóg, ekkor koncentrálj a kérdésre, s közben figyeld meg, hogy merre mozdul a súly.
Gyakorlat az is, hogy többször kimondjuk a kérdést (ismételjük) hangosan.
Fontos, hogy az inga magától mozduljon el, a belső rezgésünk hatására, ne erőltessük, ne befolyásoljuk. Ha nem értelmezhető a válasz, akkor nagy valószínűséggel nem az ingával van baj, talán nem is a kérdéssel, hanem a saját tudatalattinkkal.

Mikor nem válaszol az inga?

– ha rossz a kérdés, – ha elvárásai vannak, lázas, fáradt, feszült a kérdező – ha nem hiszünk a válaszban – ha annyira erős a vágya, hogy azt látja a mozgásban, amit szeretne “hallani” – ha egy olyan ingát kérdezünk, ami nem a miénk, és a tulajdonosa gyakran használja, tehát fel van töltve az ő energiájával. 
Épp ezért érdemes saját ingát használni.

November 6-án, szombaton egész napos „INGÁZZUNK” műhelymunka lesz, Budapesten a Márvány utca 14 sz. alatt.
10- kb.16 óráig.

Ha megszólított a leírás, ha szeretnél úgy ingázni, hogy valódi válaszokat kapj, szeretettel várlak.

Előzetes bejelentkezést kérek szépen az egyutt.megoldas@gmail.com címen.

Praktikus inga cikkének felhasználásával

Kép: Internet