Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hivatás

2014.06.17

 (…) Hivatástudat kibontakozásához is szükség van, arra hogy a holnap bizonytalanságán felül tudjunk emelkedni, legalább is szándékunkban és beállítottságunkban.

 Ezt úgy fejezzük ki, hogy a hivatás lényege nem a saját létbiztonság megteremtésében, hanem mások szolgálatában, mások javának védelmében vagy biztosításában valósul meg.

 A tevékenység és a gazdasági érdekek biztosítására irányuló igyekezet, ebben az esetben, elvben és gyakorlatban is szétválasztható. Régebben a “szabad foglalkozás” mivolta abban rejlett, hogy az nem járt megszabott ellenszolgáltatással.

Pl. az ügyvéd, a tanár vagy az orvos anyagi szempontoktól függetlenül képviselhette kliense vagy tanítványa érdekeit, megélhetése - legalább is elvben - nem függött munkájától. A “tiszteletdíj” kifejezés erre a tényre utal eredeti értelmében. Az nem a munka vagy az elért eredmény ellenszolgáltatását jelentette, hanem a személyes kapcsolatból fakadó kölcsönös lekötelezettségnek a kifejezését. (...)

mag.jpg

A kiszolgáltatottság elleni védelem leghatékonyabb eszköze az elhivatottságban, a segítőkész tiszteletben és szeretetben rejlik. Ugyanebben rejlik a belső szabadság biztosítéka is a hivatásos személy számára. Nem munkaszerződést, hanem “szövetséget” köt kliensével arra, hogy őt legjobb tudása szerint segítse. Saját érdekeivel szemben előnyben részesíti a kliens igényeit, még akkor is, ha ez áldozatokat kíván, vagy kockázatos vállalkozásnak bizonyul.(…)

-Rev. Dr. Somfai Béla SJ –

 Hivatásunkban, JÓL érezzük magunkat. Szeretjük tenni naponta a feladatainkat, mert a hivatás, nem munka. Hobbi és szórakozás.
Minden ember életében, ez kell, hogy a megélhetőségi lehetőséget megteremtse.

 

Ha még nem vagy biztos abban, hogy merre indulj, hogy a hivatásodat élhesd, ha már megtaláltad, de nem ismered a hozzá vezető utat, ha már tudod, hogy mi a cél, de akadályokat látsz Magad előtt, akkor mindezek megoldásában, meglátásában, elindulásában tud segíteni Neked a MAG-oldás, 2014. 06.29-i EGY-ütt léte.
Segítünk megtalálni a hidat, hogy eljuss a célig! :)

Téged is sok szeretettel várunk!
Jelentkezés:
egyutt.megoldas@gmail.com

Áldott szép napot!
Gayva