Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ankh Healing (AH)™ Tanfolyam és nyaralás Erdélyben

2019.05.15

Kedves!smiley

Egy olyan lehetőségre invitállak, ami a maga nemében egyedülálló.

2019.08.25.-09.02. között 9 nap, 8 éjszaka Tündérországba látogatunk, ha választod.
 

Sikaszó Hargita egy megyei falu Romániában Itt lesz a szállásunk.

A Nagy-Küküllő felső szakasza mentén, annak egyre jobban elkeskenyedő völgymedencéjében települt. Zetelaka közigazgatása alá tartozó falvak s hegyvidéki tanyák: Zeteváralja, Ivó, Sikaszó, Deság és Küköllőmező. Zetelaka a fakitermelés, a népi famegmunkálás központja. Lakói a famegmunkálással, különösen zsindelykészítéssel váltak híressé. A zetelaki székelyek egyik mondása “porból lettünk, de fából élünk”. Első írásos feljegyzések a község létezéséről az 1330-as évek elejének pápai tizedjegyzékében találhatók. Jelenleg a község összlakossága 5982 fõ, 98 %-a katolikus.
A községközponttól 6 km-re fekvő a közel 140 hektár felületű zeteváraljai víztározó a falu nevét országszerte ismertté tette. A tó télen a korcsolyázókat, meleg nyári napokon a kirándulókat, fürdőzőket vonzza.

Erdei változatosak (59% lucfenyő, 29% bükk, 5% tölgy), elterjedt a boróka, fekete és vörös áfonya, valamit fű nemű növényzet. Erdei vadban: (medve, szarvas, őz, vaddisznó, fajd, farkas, hiúz, nyest, róka), vizei halban (sebes pisztráng) gazdagok.

Falutól északra, a Deságdombján lévő Zete vára régészeti rezervátum. Zetelaka ősi telepe a mai belterülettől északra, a Csellő (Cselle) nevű dűlő területén feküdt, ahonnan a tatár csapatok jövetelekor elmenekültek a Küküllő és a Sikaszó összefolyása védte Kerekdomb nevű helyre. A hagyomány szerint a tatárok feldúlták az ősi falut, csak két malomház maradt meg.

Látnivalók: Római Katolikus Templom 1912-14-ben épült. Ez a vidék legnagyobb katolikus temploma. A toronyban gótikus töredéket, egy darabokra tort 71 cm átmérőjű kő körablakot őriznek, középen négykaréjos nyílással. Ez és a barokk főoltár a középkori templomból került az új templomba.

A székely kapuk sokasága, a színes népviselet és a székely konyha jelentős turisztikai vonzerőt képviselnek. Határnak természeti látnivalóit bő választékban tárja a látogatók elé: Zetevára, Deság, Zetevárajlai víztározó, Sikaszó, Székelyvarság, Libán-tető, Ivó völgye, Madarasi Hargita, Tizenhétfalusi havasok.

Zetlaka tartozéktelepülésein és a völgyekben ma a hétvégi pihenőházak sokasága fogadja a látogatókat.

A községből könnyen elérhetők Székelyföld nevezetességei: a cserépedényeiről híres Korond, a parajdi sóbánya, a Szovátai Medve-tó, a Gyilkos-tó, Tusnádfürdõ, a Szent Anna-tó, a szárhegyi Lázár-kastély, Csíksomlyó és a Hargita-csúcs..

 

Ez a régió egy óriási szabadtéri múzeumnak tekinthető.

Program:      

2019.08.25    Indulás, este érkezés

2019.08.26    Madarasi Hargitamadarasi-hargita.jpg

 

 

 

 

 

2019.08.27    Zeletaki

víztározó / fürdés

zetelaki-viztarozo.jpg

 

 

 

 

 

2019.08.28    Csíksomlyócsiksomylo.jpg

 

 

 

 

 

 

2019.08.29    Csorgókő, Székelyvarságcsorgoko.jpg

2019.08.30    Korond, Medve tó, Parajd

2019.08.31    Ankh Healing (AH)™ Tanfolyam

2019.09.01    Ankh Healing (AH)™ Tanfolyam, táborzárás

2019.09.02    Indulás haza / esti érkezés

Időjárás függvényében, a program módosulhat.

Amennyiben kikapcsolódni, pihenni és tanulni vágysz, szeretettel várunk!

Jelentkezni az: egyutt.megoldas@gmail címen tudsz, minél hamarabb, mert a helyek száma korlátozott. De legkésőbb: 2019.07.15-ig.
Jelentkezésed, a helyed biztosításának befizetett foglalójával, válik véglegessé.

ékorond.jpgsikaszo-haz5.jpgsikaszo-haz6.jpgsikaszo-haz.jpg1.jpg