Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VÍZ

2013.02.18

signature.right2water.eu/oct-web-public/index.do

 

Tisztelt Kollégám! Kedves Barátom!

Kérlek tedd ki a Honlapotokra, vagy más módon (is) segítsd a terjesztését!  És írd alá!
www.right2water.eu  oldalon a https://signature.right2water.eu/oct-web-public/signup.do 

Mint már hírül adtuk: tavaly szeptember óta az EPSU – melynek a KKDSZ is tagja – javában folytatja az Európai Polgári kezdeményezés aláírásgyűjtését, melynek célja, hogy felhívja az Európai Bizottság figyelmét, hogy a víz és a szennyvízhálózathoz való hozzáférés - megfelelő törvények megalkotásával - legyen emberi jog, és ne lehessen ezeket az ellátórendszereket Európában privatizált formában üzleti vállalkozássá tenni.

Ahhoz, hogy az európai uniós népszavazás eredményes legyen és mód nyíljék ezen garanciákat adó törvények megalkotására 1 millió uniós aláírás szükséges.
A visszajelzések alapján Németországból a vártnál nagyságrendekkel több (660 000) , míg más országokból a vártnál lényegesen kevesebb aláírást gyűjtöttek. Ahhoz, hogy az összeurópai összefogás létrejöhessen, és ne tekinthessék csak Németország ügyének, feltétlenül fontos, hogy az uniós tagországok népességük arányában gyűjtsenek aláírásokat. 
Magyarországról egyelőre igen kevés aláírás érkezett, elektronikusan mindössze 900-an írták alá a kezdeményezést, noha elérhető ivóvízre mindenkinek szüksége van. Emellett sajnos ez az alacsony szám nem javítja megítélésünket a demokratikus jogaink gyakorlásának terén sem. Az adatok alapján elmondhatjuk, hogy a volt szocialista országokból általában rendkívül kevés aláírás érkezett, míg például Ausztriából 44 600-an.  Nekik miért fontosabb? Pedig gazdagabbak, és többen ki fogják tudni fizetni a megemelt vízárakat.

Információ a www.right2water.eu  oldalon olvasható, a következő linkre kattintva, vagy bemásolva a keresőbe, a megnyíló lap alján lévő "támogatom" gombra kattintás után lehet aláírni az elektronikus ívet:  

 

  (E link megnyitása után a jobb felső sarkában lévő ablaknál – valamint az oldal közepén lévő sornál is – lehet nyelvet választani, ha nem magyarul nyílik meg.)

Köszönettel: Földiák András

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.