Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Schilling Péter újabb ragyogó elemzése...

2012.01.11

 

Minden veszteséged egy új erőt épít benned!

2011 az elengedés és a megújulás éve volt számunkra, ami sokkal fájdalmasabb volt, mint azt korábban gondoltuk volna. Sokan a szeretteiket, a munkájukat, az anyagi biztonságukat vesztették el. Persze más dolog beszélni erről és megint más átélni mindezt. Azért, hogy lásd nem csak beszélek róla engedd meg nekem,  hogy egy őszinte történettel kezdjem ezt az üzenetet.

 

Karácsony előtt három nappal elloptak az autónkat, ami persze nem összemérhető egy szeretett személy elvesztésével, de mégiscsak egy váratlan veszteség, ami sokkolóan hatott ránk. Úgy döntöttem azonban, hogy nem merülök bele az önsajnálatba, hanem ezt a helyzetet is felhasználom arra, hogy tanuljak belőle, hogy a tanulságokat veled is megoszthassam.

Te mire építed az önbizalmad?


Rájöttem, hogy akármennyire sokat foglalkoztam az elmúlt években a saját spirituális fejlődésemmel sok tekintetben mégis olyan dolgoktól függ a magabiztosságom, az önbizalmam amiket birtoklok. Ezek lényegében anyagi eszközök, amikkel körül vettem magam és amikbe kivetítettem önmagam.

Mindent összevetve azonban mindazok a dolgok, amik körülvesznek az életem körülményei és mint ilyenek változékony és meglehetősen illékony természetűek. Ahogy jönnek úgy el is mennek, éppen ezért nagy hiba rajuk építeni azt, aki vagyok. Nem helyezhetem többe beléjük a bizalmamat.


Mi az, ami téged elbizonytalanít?


A tavalyi év végen feltett kérdéseimre adott válaszaitokból számomra egyértelműen az derült ki számomra, hogy a 90%-tok,  tele van kétségekkel, félelmekkel, amik a magabiztosság és az önbizalom hiány egyértelmű velejárói. A legtöbben az anyagi biztonságuk,  a munkájuk, vagy a szeretteik miatt aggódnak, ami teljesen rendben van, hiszen ezek adnak biztonságot a legtöbbünk számára.

Az anyagi helyzeted,  a munkád, de meg a szeretteid is csupán az életed körülményei, akármilyen csúnyán hangzik is mindez és ezek a körülmények bármelyik pillanatban megváltozhatnak, anélkül, hogy a legcsekélyebb hatásod lenne erre a változásra.


Ha az önmagad erejére építesz egy változás nem képes kirántani a lábad alól a talajt


Ha az életed bármely körülményének megváltozása kirántja a lábad alól a talajt ez azt jelenti, hogy nem önmagad erejére építed az önbizalmad, hanem kivetíted azt a környezetedre. A 2011-es év legfontosabb üzenete az volt számodra, hogy megmutassa a veszteségeid által, hogy nem a megfelelő helyre tetted az önbizalmad. Minden veszteség, ami az előző évben ért téged utat nyitott a tudatod szamara a felemelkedés kapuja fele, ami a 2012-es év meghatározó energiája.


Mit kell tenned ahhoz, hogy újra szilárd talajt érezz a lábad alatt?
Ahhoz, hogy újra "szilárd talajt" érezhess a lábad alatt új tudatosságra van szükség, amiben az életed körülményei, az életed gyorsan változó színháza helyett önmagadra, a saját belső erődre építed fel az új "stabilitást".

A régi híd leégett ezért nincs visszaút oda, ahonnan elindultál. Egy olyan köztes állapotban vagy a jelen pillanatban, ahonnan az egyetlen kiút az új tudatosságod megismerése és felébresztése, melynek első lépése az önmagaddal való bensőséges kapcsolat megteremtése.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.