Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mire szólít fel a 7-es szám a 2014-es évben?

2014.01.20
A számmisztika alapja a teozófiai számösszeadás, aminek során az összetett számok számjegyeit egészen addig adjuk össze, ameddig egyjegyû számot nem kapunk eredményül 

Ha a 2014-es év számjegyeit összeadod, egészen addig, ameddig egyjegyû számot nem kapsz, akkor pont a hetes számot kapod végeredményül. A kapott egyjegyû szám, pedig kifejezi az egész év alapenergiáját . 

2014-> 2+0+1+4 = 7 

A hetes szám körülvesz az élet minden területén 

A 7-es szám szimbóluma az emberiség történelme során számos helyen jelenik meg és van jelen még a mai napig is. Hogy csak a legegyszerûbbet említsem a hét hét napja az emberi küldetésünk és a ciklikusan visszatérõ feladataink szimbóluma. 
A hetes szám az emberi élet teremtésének szimbóluma, hiszen az teremtõ isten hét nap alatt vitte végbe a teremtés folyamatát, te pedig a mindennapi életed során ezt a folyamatot ismétled újra és újra. Minden hétfõn új életet kezdesz, ami vasárnap este lezárul, hogy egy új ciklus induljon. 

A 7-es szám a felnõtté válás során is fontos szerepet tölt be, hiszen 3x7 év alatt válsz felnõtté. Hét évesen mész általános iskolába tizennégy évesen középiskolába és huszonegy évesen számítasz ténylegesen felnõtt embernek. 

A hetes szám és a hét bolygó 

Az asztrológia hét fõ bolygója is a hetes szám fennhatósága alá tartozik. A hét bolygó a Merkúr, a Vénusz, a Mars, a Jupiter, a Szaturnusz és ide tartozik a Nap és a Hold is. Az asztrológia hét fõ bolygója a hét legfontosabb emberi tulajdonság megtestesítõje. A Merkúr az ész, a Vénusz a nõiesség, a Mars a férfiasság, a Jupiter a bõség, a Szaturnusz a törvények bolygója. 

Ha már a bolygóknál tartunk, akkor a hetes számhoz tartozó asztrológiai bolygó a hetedik bolygó egyben a Szaturnusz a sors, vagy más néven az életfeladat, a küldetés bolygója is. 

A hetes szám és a hét csakra 

A hetes szám szimbólumához tartozik a hét csakra, vagyis a hét energetikai központ, ami az emberi fejlõdés lépcsõjének is tekinthetõ. Az elsõ gyökér csakra az anyagi világ szimbóluma, ahonnan a hetedik a korona csakra vezet el és kapcsol össze a szellemi világgal. 

A hetes szám a korlátok száma 

A hetes szám energiája kereteket és bizonyos szempontból korlátokat is teremt számodra, ami ahhoz szükséges hogy tapasztalni tudj. A hetes szám energiája azt jelenti, hogy a földi életed során egyáltalán nem teheted azt, amit akarsz, hiszen egy meghatározott feladat betöltésére érkeztél. A hetes szám, mint a törvény vagy karma megtestesítõje “kényszerít” téged arra, hogy ezt a feladatot elvégezd. 

Az életed során ez a korlát és kényszerítõ erõ úgy nyilvánul meg, hogy ha az utadon jársz, akkor az éledet boldogságban és kiegyensúlyozottan élheted. Ha letérsz az utadról a hetes szám energiája nehézségek, betegség, baleset és veszteség formájában figyelmeztet téged a vállalásodra. 

Ahhoz, hogy a hetes szám energiáját megértsd és mûködtesd az életedben az  alábbi kérdéseket kell folyamatosan feltenned magadnak. Jól érzem magam a bõrömben? Elégedett vagyok az életemmel? Olyan életet élek, amilyet mindig is szerettem volna?  Amennyiben a kérdésekre igennel felelsz úgy biztos lehetsz abban, hogy jó irányba tart az életed és az életutadon jársz. Ha bármelyik kérdésre nemmel felelsz, akkor el kell gondolkodnod rajta, hogy mikor és milyen irányban tértél el az életterved megvalósításától. 

A hetes szám és a befelé figyelés 

A hetes szám arra hívja fel a figyelmedet, hogy tölts egy kicsit több idõt önmagaddal. Válj megfigyelõvé, szemlélõdj a saját életedben, mintha csak egy moziban ülnél. Végezz napi szintû elmélyülést és meditációs gyakorlatot, ami azzal is kezdõdhet, hogy egyszerûen elkezdesz a légzésedre koncentrálni egészen addig, ameddig megfelelõen ellazult állapotba kerülsz. 

A 2014-es évben különösen fontos, hogy rátalálj a saját egyéni életfeladatodra, ennek érdekében viszont idõrõl-idõre ki kell zárnod a külvilágot, hogy kapcsolatot teremthess a legbensõbb önmagaddal, amit én belsõ irányításnak hívok. A belsõ irányítás a hétköznapi értelemben vett intuíciók magasabb szintje, amikor a cselekedeteidet ösztönössé teszed azáltal, hogy összekapcsolódsz a saját életenergiáddal, ami a vágyaidon keresztül vezet téged az életterved megvalósításában. 

 

Baráti Üdvözlettel: 
  
Schilling Péter