Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gondolatok egy új idő küszöbén

2013.01.06

De ma még messze nem ért véget az átalakulásunk folyamata, és a Föld változása is természeti katasztrófákkal jár. A cél a változás, és az ég segít nekünk abban, hogy ez megtörténhessen. Igy az Uránusz, a Plútó és a Szaturnusz lehetővé teszik, hogy a világ jelenlegi válságai még tovább éleződhessenek.

A válság mindig fordulópontot jelent, mert egy adott helyzet súlyosbítása felmutatja és kiélezi, hogy milyen irányba is vezet az útunk. Ez viszont lehetőséget ad önmagunkat és az életünket új módon meglátni, de arra is, hogy a felismert hibákat kijavítsuk, és új utakat találjunk.

A Szaturnusz bolygó az égen, az öreg, bölcs tanítót jelképezi, aki kíméletlenül szembesít minket a hibáinkkal, a Plútó pedig a mágust, aki mindent lerombol, ami az útjába áll, hogy ezzel teret nyisson az újnak. És amikor e két bolygó együttesen hat, a lehető legnagyobb átalakulási erő vesz minket körül. Így könnyen felismerhetjük ennek a bolygóállásnak a feladatát, vagyis, hogy le kell építeni azokat a régi formákat, nézeteket és szokásokat, amelyeknek ma már nincs létjogosultságuk, és csak elzárják az utat az új elől.

Viszont az ilyen időkben fontos, hogy higgyünk a saját erőnkben, és kihasználjuk a lehetőségeket az élet pozitív megváltoztatására. Mert aki megértette a Szaturnusz üzenetét, felismeri, hogy mit kell tennie, és eszerint fogja meghozni a döntéseit is. Igy saját maga valósítja meg a változásokat az életében,  megelőzve a sors kényszerítő erejét.

Tehát mindazok, akik most a legbelső Lényükkel összhangban cselekszenek, érezni  fogják a Szaturnusz és a Plútó segítő erejét. Mert a csillagok rámosolyognak azokra, akik készek saját kezükbe venni a sorsukat. Segítséget adnak egy olyan időszakban, amely minden, csak nem könnyű, és amely az állandóan növekvő gyorsulásával, folytonosan a legtöbbet követeli tőlünk.

De a csillagok valóban ránk mosolyognak, ha készek vagyunk megérteni, hogy a kihívások tényleg előrevihetnek, ha az élettel egy öszinte belső „igen”-nel állunk szembe, és mindabban amivel szembesülünk, a megújulás lehetőségét látjuk.

Hisz ennek az időszaknak a nagy lehetősége kétségtelenül abban rejlik, hogy felfedezzük a saját szellemünket, az éghez fűződő kapcsolatunkat és a világ iránti felelősségünket.

 

2012 December, Eva Gostoni