Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Érzelmi játszmák

2012.02.06

 

Figyeld meg, hogy milyen kárt és rombolást okoznak az életedben az érzelmi játszmák!

Az érzelmi játszmákat emberek játsszák emberekkel és céljuk nem más, mint az energia megszerzése. Az érzelmi játszmákra azoknak van szükségük, akik nincsenek tudatában a saját energiájuknak, képtelenek kapcsolódni hozzá, ezért nem tehetnek mást mint megpróbálják másoktól megszerezni, olyanoktól, akik tudatosan, vagy tudattalanul, de mégiscsak kapcsolódnak ehhez az erõhöz.

Honnan veheted észre, hogy érzelmi játszma áldozata vagy?

Olyan emberek társaságában, akik érzelmi játszmákat játszanak és elszívják az erõdet úgy érzed magad, mint egy kicsavart mosogatórongy. Levertnek, indokolatlanul fáradtnak érzed magad minden olyan beszélgetés és találkozás után, amikor érzelmi játszma áldozataként ellopták az erõdet. Az ilyen embereket más néven “Energiavámpíroknak” is nevezzük. Tevékenységüket sokszor teljesen tudattalanul végzik, nem szándékosan akarnak ártani neked.

Mirõl ismered fel az érzelmi játszmákat?

Az érzelmi játszmázás egészen pici gyerekkorban kezdõdik, amikor a gyerekek az egójukat próbálgatva, hisztiznek, erõszakoskodnak a szüleikkel, vagy éppen sajnáltatják magukat, azért, hogy elérjék céljaikat. Felnõtt korra ezek a játszmák szépen kifinomulnak, és olyan természetes részei lesznek az emberi viselkedésnek hogy sokszor már nem is tulajdonítasz jelentõséget neki.

Az érzelmi játszmák négy alapformában jelennek meg!

Ezekrõl részletesen a “Mennyei Prófécia” címû könyvben olvashatsz.

1.  A megfélemlítõ: A megfélemlítõ agresszív támadó magatartásával, sokszor fizikai erõszak alkalmazásával, vagy fenyegetéssel éri el a célját és veszi el “áldozataitól” az energiát

2. A vallató: Állandó negatív, destruktív kritikával illet és megpróbálja elhitetni veled, hogy értéktelen, kisebb rendû ember vagy és nála mindenképpen kevesebbet ér az, ami vagy

3. A zárkózott: Megközelíthetetlen, hozzáférhetetlen ember, aki azzal szerzi meg az energiádat, hogy állandóan megpróbálsz közelebb kerülni hozzá, de zárkózottságával csak az energiádat engedi be téged soha.

4. A szegény én: Állandó panaszkodásával, önsajnáltatásával szívja el az erõdet. Ahogy a végtelen panaszáradatot hallgatod, szinte magad is úgy érzed, hogy semmi értelme az életednek, miközben szépen megszerzi az energiádat.

Vigyázz, mert a fentiek valamelyikét könnyen lehet, hogy te is alkalmazod! 

Ha felismered magadban, hogy ilyen játszmát játszol, kicsiben, vagy nagyban, akkor tudatosan vess véget neki és fordulj a saját belsõ erõforrásod felé. A világ összes nagy háborúját és válságát, mind az érzelmi játszmák okozzák, ezért Te legyél az a tudatos ember, aki véget vetsz ennek és a saját erõforrásaid felé fordítod a figyelmedet.

/Schilling Péter/

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.