Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012. december 22.

2012.11.25

 2012.december 22.
Mennyiben lesz más ez a nap, mint az előző, az előzők? Annyiban, amennyit Te változol.
Maya naptár, egy korszak lezárása, egy új kezdete – jóslatok és találgatások milliói. Ugye Te is tudod, hogy minden ilyen változás egy 

folyamat. Nem lehet egy konkrét napot megjelölni, amikor minden végbemegy. Már most a folyamat részesei, és aktív alakítói vagyunk, és azok is maradunk. Decemberben és utána is.
karacsony3.jpgAsztrológiai szempontból nézve a téli napforduló, azaz december 21-e sokfajta elemzést „kapott” már, de érdemes megfontolni néhány szempontot, mielőtt elhinnénk az esetleg negatív jóslatokat.
Egy horoszkóp nemcsak az időpillanatból, hanem egy földrajzi helyből is áll, ennek a kettőnek az egyéni kombinációja adja az arra az adott helyre az adott időpillanatban érvényes minőségeket. 
Ez azt jelenti, hogy több száz horoszkópot kellene készíteni, és azokat összevetni, hogy a Földünkre aznap érvényes hatásokról átfogó képet kapjunk. De ami ennél sokkal fontosabb: a horoszkóp általános, fizikai síkú kifejtése mögé menni. 
Például, ahogy egy személy horoszkópjában lehet balesetet jósolni egy megadott időpontra, ugyanakkor megvizsgálva a bolygók analógiáit és azokat az életterületeket, ahol az adott személynél kifejtik a hatásukat, azt is meg lehet mondani, hogy mit kellene látnia, megélnie a horoszkóp tulajdonosának, ahhoz, hogy a megfelelő tanulási-fejlődési folyamatok végbemenjenek, és ne legyen szüksége a balesetre ezekhez. Hiszen a cél soha nem egy konkrét esemény és főleg nem egy büntetés, hanem az, hogy mindenki a számára fontos fejlődési utat tegye meg. 
Ezért csodálatos az analógiás gondolkodás, ami lehetővé teszi, hogy ugyanazt a minőséget több szinten, a SAJÁT VÁLASZTÁSUNKNAK MEGFELELŐEN éljük meg. Ugyanez igaz az ez év végi jóslatokra. Az asztrológia csak lehetséges olvasatokat ad az analógiák értőinek. Az úgynevezett mundán (világi) horoszkópokban is meg lehet tenni, hogy természeti katasztrófa helyett lehet mindent elsöprő belső változásokról beszéljünk, a Jupiterre mutató Plútót-Szaturnuszt érintő úgynevezett YOD (Isten ujja) konstellációt lehet, sőt érdemes inkább lelki-szellemi síkon értelmezni. Ennek a kulcsszavai a hit, a szeretet ereje, a rendszerek átalakítása, a belső stabilitásból és transzformáló képességből fakadó erős igény, hogy külső rendszereinket is megreformáljuk a belső képére. Új világrend, Új Föld, új rendszerek szükségessége és megszületésének bölcsője, igen.
Azt, hogy az analógia sorokból (bőven nem mentem bele a lehetőségek tárházába) pedig ki melyiket fogja megélni, az a saját választása. Tehát érdemes a belső hitre, a szeretet erejére fókuszálni, arra, ahogyan a változást ki-ki szeretné megélni, és hangsúlyozottan nemcsak december 21-én, hanem már most, és folyamatosan. 
Mindenki érzi mélyen belül, hogy benne vagyunk ebben a folyamatban, türelemmel, empátiával, szeretettel segítsük ezt a magunk és a környezetünk számára.
(Kollár Andi)
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.