Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Változás

2021.02.04

Sült galambok ideje lejárt!

„ …Olyan jó lenne, ha változna a világ!
Ha más körülményeim lennének, minden más lenne!
Bárcsak valaki csettintene, és minden megváltozna! …”

Akik emberek testi – lelki – szellemi kísérésével foglalkozunk, sokszor halljuk ezeket, vagy hasonló mondatokat.
Van egy rossz hírem:
Amíg kívülről várod a változást, addig nincs más.

Tavalyi évben számos alkalommal elmondtam, hogy nagyon nagy segítség volt mindenkinek,- aki azt választotta -a bezártság kényszere, hiszen lehetőséget kapott arra az önmunkára, ami ahhoz kellett, hogy egy olyan belső átalakuláson mehessen keresztül, ami a szellemi felemelkedéshez visz.
Jó hír, hogy még most sincs elkésve senki sem.

A fejlődés útján bármikor elindulhatsz.
Ehhez elengedhetetlen, hogy szembe nézz magaddal. Ráláss magadra a valódi énedre, valódi személyiségedre, szépítések, eltitkolások és legfőképp szégyenkezések nélkül. Ez utóbbi felesleges is lenne, hiszen ami volt, elmúlt, és ami megtörtént azt maximum szépítgetni lehet, megváltoztatni valójában nem.

Nyilván vannak olyan technikák, amikor a hatását egy-egy múltbeli eseménynek meg tudod változtatni, de maga az esemény elmúlt, és maradt annak, ami.
Ehhez viszont elengedhetetlen feltétel az önismeret.
Amikor már szembe mersz nézni, amikor már hajlandó vagy ránézni, amikor már igényed van arra, hogy szembesülj az egykori cselekedeteiddel, mondataiddal és gondolataiddal, akkor megtettél egy hatalmas lépést, ami a megtisztuláshoz, felszabadításhoz vezet.

valtozas.jpg

A szembesülés nem azonos az önváddal. Egyszerűen csak egy más nézőpontból szemléled egykori önmagad.
Egyik sem jó, és nem rossz, csak más.
Amikor ilyen módon nézel rá a gondolataidra, cselekedeteidre, szavaidra, legyenek azok akkor és ott bármilyen ártók, bántók, sértők, akkor nem önvádat fogsz érezni, hanem észreveszed a mást választásának lehetőségét.
Ma már nem tennéd meg azt, amit egykor megtettél. Igen, ezt elismered, majd tovább lépsz.

Mindaddig, míg nem ismered el – bujkálsz tenmagad elől, ha így tetszik, hazudsz tenmagadnak -, addig a lehetőségét sem adod meg tenmagad változására, illetve egy más választására.
Ugyan ez igaz akkor, amikor olyan erővel rendelkezel, ami könnyűvé, egyszerűvé teszi választásaid megvalósítását, de nem ismered el, mert annyira természetes, hogy a tied, veled van, így eszedbe sem jut elismerni. Márpedig ha nem ismered el, akkor nem tudsz nagyobbat, többet teremteni.

Amint eljutottál addig, hogy ránéztél, elismerted és választottál, akkor már csak egy csepp elhatározás kell.
Itt van az a pont, amikor nem kívülről várom a változást, hanem tudom, hogy minden változás oka, és lehetősége én vagyok. Elhatározom, hogy ezt, vagy azt megvalósítom és kitartok választásom mellett, míg meg nem valósul.

A sült galambok ideje lejárt. Nincs az a mester, guru, sámán vagy bárki, aki helyetted hozza meg a döntéseket és helyetted éli meg azokat.

Te vagy életed / fejlődésed főszereplője, forgatókönyv írója, operatőre és rendezője is.

Ha szeretnéd, hogy életed / fejlődésed nagyobb léptekkel induljon meg a kívánt cél felé, meg kell tenned az első lépést. Lehet, hogy még nem látod pontosan az út minden szegletét, akadályát, örömét, de ha egy helyben topogsz, bizonyosan sehova sem jutsz.

INDULJ EL!

Kép: Internet