Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Válaszutak

2021.02.08

Ma hajnalban 04:44-kor ébredtem, majd kártyát húztam, s elhoztam az üzenetét nektek.

Mint tudjuk a 444 jelentése, hogy az Angyalok körül vesznek, itt vannak, segítenek.
De jelenti még az felhívást, ébresztést is egy, több olyan feladatra, ami az élettervedben van, de esetleg elfeledkeztél róla.

Ébredés és hálaadás után ránéztem a mai napra:

2+0+2+1+0+2+0+8=15
XV. Az Ördög lapja (tarotban). Jelentése igen sokrétű.
Az összes Tarot kártya közül természetének megfelelően az Ördög a legnehezebben megfogható, mert mindenki számára más arcát mutatja. Az általa jelzett élményekben a közös vonás a függőség, az akaratnélküliség, a jó szándékok kudarca, valamint a meggyőződésünkkel szöges ellentétben álló cselekedetek.
Összegezve a saját árnyékos oldalunkkal való szembenézésre szólít.

Ugyan akkor a 15-ös számban szerepel az 1 és az 5 is.

I. A Mágus eszességet, ügyességet, öntudatot és aktív életformát jelképez.
Olyan periódust jelez, melyben nehéz problémákat is le tudunk küzdeni, fokozott tudatossággal és éber életbölcsességgel, sikerrel szállunk szembe a kihívásokkal. Ez a kártya ugyan tudatunk erejét ábrázolja, de ezáltal nem azt fejezi ki, hogy az érzelmek és más tudatalatti erők elhanyagolhatóak lennének. Ellenkezőleg: a Mágus által jelképezett rendkívüli befolyásoló erő és hatékonyság a tudatosság és tudatalatti közötti mély harmónián alapul. Csak az ebből keletkező benső biztonság képes hegyeket mozgatni. Az élethelyzetre vonatkozóan az első emberi tett a semmiből születik, tapasztalatok és tanulás nélkül: ez az első ösztönös alkotás. Célok és érdekek nélküli spontán teremtés, melyben az ember kipróbálja az erejét és megtapasztalja képességeit.

V.A Főpap a hit világát, a vallásos bizonyosságból eredő mély bizalmat testesíti meg. Ez az értelmezés sok szempontból kedvező, mert az általa kifejezett bizalom ereje vonatkozik saját önbizalmunkra, életünk mélyebb értelmébe vetett hitünkre, és az ebből fakadó, a jövőbe vetett hitünkre is. A kártya ezen kívül az etika és az erény útmutatója, valamint morális értékrendünkből eredő személyes szándékainkat is jelképezi. A főpap a tarot morális tanításai közé tartozik. Bár nem a főpapnő után következik, mégis hasonló gondolatkört képvisel. A főpapnő a földi élettől eltávolodó lelki tartalmak közvetítője, a főpap is egy spirituális, elvont keresést jelképez, az élet nagy kérdéseire keresi a választ.

ibis6.jpg


1+5 =6

Összeadva a 6-ot kapjuk, ami a Válaszutak, vagy Döntés lapja.

Majd húztam egy lapot az Ibis tarotból, ami szintén a 6-os lap, Nagy Arkanum volt.

VI. "A Szeretők" avagy "A Döntés", vagy „Válaszutak
Az ember válaszút előtt áll. Szabadon dönthet két lehetőség között: választhatja a lemeztelenített nőt, vagyis az érzéki anyagi természetet, az Élet Tejét adó anyát - vagy a felöltözött nőt, az élet rejtett, okkult oldalát, a lelket a maga erényességében.
Az egyiptomi Mao isten, a fejlődés útján tett lépések ragyogó őre segítőkészen közbeavatkozik, és nyilával elpusztítja az érzéki csábítót. Ezt az isteni segítséget már az ellenállás ereje is megidézi, így megszülethet a döntés.

Válaszút vagy megmérettetés előtt állni. Dönteni kell. A jó és a rossz döntés előtt állni vagy a kettő között ingadozni. Kísértés, csábítás próbál eltántorítani a helyes úttól. Belső harc a világi és a szellemi szeretet, a bűn és az erény, a szenvedély és az önuralom között. A helyes választás harmóniához is sikerhez vezet.

Két témát köt össze ez a kártya. Jelentős szerelmi tapasztalatokra utal, de arra is ráébreszt, hogy ez döntést igényel: le kell mondani életünk eddigi kereteiről (szülői házról, agglegényéletről, flörtölésről), és egyértelműen el kell kötelezni magunkat szerelmünk mellett. Csak ez a lépés vezet el ahhoz a lehengerlő tapasztalathoz, amit a Szeretők kártyája mutat. Ezért nevezték ezt a kártyát régebben A Döntés kártyájának. Szükségszerű döntéseket is jelképezhet, melyeknek semmi közük sincs, vagy csak alig van közük a szerelemhez.
Ebben az esetben azt jelenti, hogy teljes szívvel kell döntenünk, neheztelés és kiskapuk nyitva hagyása nélkül. A feltett kérdés hátterétől függ, hogy a két témakör közül melyikre utal a kártya. Minden esetben a nagy, fenntartás nélküli igent jelképezi.

Kép: Íbisz tarot, VI. Válaszutak