Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tarot mai üzenete

2021.07.23

Mai nap üzenete az Ibis tarot alapján, aminek kivételesen a fordított jelentésére hívom fel a figyelmet.

Akkor, amikor belső fejlődésről írok, akkor arra bíztatlak, hogy ismerd meg tenmagad.
Nem csak azt a képet, amit mások mutatnak rólad, nem csak azt, amit te szeretnél látni tenmagadról, hanem a VALÓDI tenmagad.
Azt az isteni önvalódat, aki ott legbelül van, akit jól elrejtettél, hogy még véletlenül se kelljen megmutatnod azt a hihetetlen erőt, azt a fantasztikus lényt, aki valójában vagy.
Mert vedd észre, hogy fantasztikus vagy. Nagyszerű és pótolhatatlan. Egyedi és gyönyörű.
Ma a „Bolond” vagy Krokodil lapja erre hívja fel a figyelmed, a holnapi Telihold fényében.

1.jpg

XXII. A Krokodil
Vakság. Tudatlanság
Száma: 400
Betűje: T, Tau

Szokásos elnevezése: "A Bolond". Egy szem és arc nélküli alak, vállán karmájának és tapasztalatainak batyui. Hibái és gyengeségei éppúgy ránehezednek, mint jutalmai és sikerei. Mivel vak, nem látja, hogy egy krokodil szájába sétál. Ez a bestia az anyagot jelképezi, az íbisz ellenségét, a sors szenvedélyét és kérlelhetetlenségét, amely elnyeli a vakot. Az alak azt sem látja, hogy az obeliszket (vagyis az emberi és kulturális értékeket) ledöntötték. Ez a sötétség az égbolton napfogyatkozásként jelenik meg. Az alak egyrészt az ártatlan bolond, Parszifál, aki nem képes látni, másrészt viszont az önző bolond, a materialista, aki nem akar látni.

Jelentés: Egy éretlen, figyelmetlen ember, aki nem látja az őt fenyegető veszedelmet, ezért egyenesen bele sétál. Nem tudja, vagy akarja megérteni saját vakságát. Mindenben kételkedik, és semmilyen tanácsot nem fogad meg. A bolondság és a szenvedélyek könnyebb útját választja. Valaki, aki hamis értékeket hajszol. Egy egoista, ateista vagy materialista. A vak, arctalan tömeg. Nagy hibát elkövetni.

További jelentései: kétely, gondolattalanság, könnyelműség, gondatlanság, lustaság, meggondolatlanság, elvtelenség, önuralom hiánya, súlytalanság, pazarlás, gyerekesség, kicsapongás, ösztönök.

Fordított jelentés:

A belső fejlődés kezdete. Először vonjuk kétségbe önző viselkedésünket.
Felhagyni eddigi materialista világnézetünkkel. Először ismerni fel a szellemi értékeket. Ez belső feszültséget és konfliktusokat idéz elő. Ártatlan tudatlanságból hibázni.
 Valaki olyan, mint egy üres lap, amely előtt még minden lehetőség nyitva áll. A szellemi közömbösség rabjának, s ezért határozatlannak lenni. Tudni ugyan, hogy mi lenne a helyes, ám éretlenségből és lustaságból mégsem megfelelően cselekedni.

Kép: Ibisz tarot, Krokodil