Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Száguldás

2020.09.11

A minap egy szertartásra menet, késésben voltam. Indulásnál nem kalkuláltam bele, hogy az Alsó rakpart le van zárva, így körbe kellett mennem, amin természetesen akkora dugó volt, ahogy a nagykönyvben meg vagyon írva.

Út közben, még nővéremért be kellett ugranom, aki ugyan lejött az utcasarokig, így tényleg és szó szerint ugrott a kocsiba, de így is 10 perccel a kezdés előtt még 50 km-re voltam a céltól.
Mikor elértem az autópályát, és ahogy nővérem megfogalmazta „begyújtottam a kerozint” és 170-180-as átlagtempóban mentem a célig, így mindösszesen 13 percet késtem.
Bosszantott. De hamar túltettem magam, mert részben megvártak minket a szertartással, részben úgy éreztem tökéletesen vétlen vagyok.

Amint mentem az autópályán azt vettem észre, hogy mennyire más az érzékelésem ennél a sebességnél.
Kitágult minden.
Sokkal nagyobb spektrumot láttam, mint, amikor „tötyögök”.

Amikor az életed útján vagy és csak „tötyögsz” egy kicsi, beszűkült szempontból / nézőpontból látod az életed, a vágyaid és azok megvalósítási lehetőségét.
Amikor „kerozinra kapcsolsz”, akkor minden kitágul. Minden felgyorsul, és más perspektívából érzékelsz mindent. Hamar megtalálod a megoldást.

A „tötyögés” az a komfortzóna, ami lehet, hogy nem jó, lehet, hogy unalmas, lehet, hogy megszokott, de legalább ismered.

Amikor turbó sebességbe kapcsolsz, akkor kénytelen vagy elhagyni a komfortzónádat.
Kilépsz a megszokottból, mást választasz és a választásod megvalósítása mellett akkor is kiállsz, - elköteleződsz mellette-, ha nem mindig látod a következő lépést előre.

Hányszor engedjük meg magunknak, hogy csak „tötyögjünk?”

szaguldas.jpgValaki egyszer azt mondta egy beszélgetés során, hogy az életutunk, olyan, mint egy lépcső.
Vannak benne függőleges síkok, miként vízszintesek is.
Amikor a függőleges szakaszon vagy, akkor mászol, körömszakadtáig, hogy elérd a következő szintet, minden erődet megfeszítve.
Amikor a vízszintes szakaszhoz érsz, az sétagalopp, pihenés.

Mikor engeded meg magadnak, hogy csak mássz és mássz?
Mikor engeded meg magadnak a pihenést?

Csak ma, megengedem magamnak, hogy pihenjek.
Csak ma, megengedem magamnak, hogy kiszélesedjen a látóköröm.
Csak ma, megengedem magamnak, hogy „kerozinra kapcsoljak”.

Kép: Internet