Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pünkösd

2021.05.23

Pünkösd Jézus feltámadása utáni (húsvét hétfő) 40. napon kezdődik, ami a Szentlélek kiáradása.

Régebben 50 nap múltán ünnepelték a pünkösdöt, de ez redukálódott.
Érdemes Jézus életében a 4. és a 40. számot vizsgálni, ha valaki szeretne ebben a témában elmélyülni.

Tegnap esti meditációmban jött az a gondolat, hogy tulajdonképpen mi is árad és honnan, hova, ha már egyszer helyről beszélünk?
Ha a Teremtéstörténetet vizsgáljuk, akkor tudjuk, hogy Teremtőnk jelenleg épp a 3 D-s leképeződései vagyunk.
Tehát tökéletesen egylényegű Vele.
Amennyiben ezt megértjük, felfogjuk, ÁTÉREZZÜK, akkor már azt is tudjuk, hogy belőlünk árad, mindenki és minden felé, azaz erőtér, amit Szentléleknek, avagy Szentszellemnek is hívunk.
Abban a pillanatban, hogy ezt átérzed, már tudod, hogy a MAG nem több és nem kevesebb, mint azaz Isten GÉN, ami aktiválódik benned, és felismered, hogy
Teremtő vagy.  

p.jpg

Jézus, aki „alámerült a poklokra” – ahogy ezt a keresztény egyházak tanítják, - avagy bebizonyította nekünk, hogy igen is megválthatod tenmagad, ha és amennyiben hajlandó vagy, „alászállni” saját poklodba és szembesülni mindazzal, amit át-, és meg kell változtatni ahhoz, hogy Istenemberként tudj élni a Földön.

Ma már – mint többször elmondtam, leírtam-, nincs tömeges megváltás, Egyéni fejlődés lehetséges, saját választásod szerint.
Jézus az a példa, aki ebben IS tökéletesen megmutatja az utat.
Úgy a földi élte, mint a tanításai azt mutatják meg, hogy mit, hogyan érdemes ahhoz megmunkálni saját jellemünkön, mint érdemes és szükséges, átégetni tenmagunkon, a szívünkön, hogy azt az utat tudjuk járni, ami az önmegváltáshoz vezet.

(Golenya Ágnes ezt kékülésnek nevezi előadásaiban, és a Kék vér gyermekei című trilógiájában, amit az Égi Mesterek diktáltak neki. Ha még nem olvastad, nem ismered itt meg tudod rendelni: https://bigbandi.hu/shop_search.php?search=Golenya+%C3%81gnes+nyomtatott+k%C3%B6nyv )

Szeretettelheart
Kép: saját kertünk pünkösdirózsa bokra