Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Köt-elem

2020.10.28

A fejlődő ember egyik legnagyobb és legnehezebb kötelme, hogy olyan tanult vagy hozott minták alapján éli életét, amitől nem tud és sok esetben nem is akar szabadulni.

Magában a szó elejében benne van minden lényegi információ, amire érdemes figyelni, avagy foglalkozni vele.
Köt.
Kötelem, kötelezettség, kötöttség … és így tovább.
Valami, ami megköt, rabságban tart és nem ereszt. Nem hagy szabadnak lenni.

Ha valakinek megteszel valamit, ami neked kötelességed az ő és/vagy a te fogalmaid szerint, az a legritkább esetben szívből jövő tett.

Amikor a szülő azért foglalkozik a gyermekével, mert kötelessége foglalkozni vele, akkor ebből a gyermek is érzi, hogy itt valami nagyon nem az, aminek lennie kellene. Tehát fellázad ellene.
Ugyan akkor, ha azért tesz valamit a szülő, mert azt szeretné, hogy a gyermeke jól érezze magát, hogy fejlődjön, hogy teljes élete lehessen … stb, akkor ez egy más térből történő megközelítés, amiben mind a két fél szeret lenni, jól érzi magát.

Számos kötelmet hozunk gyermekkorból, előző életekből, generációkból.
Miként kötelmeink egy része származhat nemzeti vagy még nagyobb egységből is.

Amikor egy lélek megszületni készül, a Földre nagyon pontosan mérlegeli, megtervezi, hogy hova, milyen szülőkhöz, testvérekhez, milyen körülmények közé, mely korban jön le. Annak alapján fogja mindezt meghatározni, hogy mik azok a kötelmek, mik azok a lehetőségek, helyzetek, személyek akik, amik által a legtöbbet tanulhatja abból a feladatkörből, amit önmagának az adott földi életére megszabott.

szabadulas.jpg

Sok esetben azért hozza magával a kötelmeket, hogy itt a Földön tudja oldani őket, tudjon megszabadulni tőlük.
Ez nem jó és nem rossz. Csak egy feladat választás az adott életre.

Oldási technika nagyon okféle van, ami lehetővé teszi, hogy tudatosan ki tudd oldani ezeket a kötelmeket.
Egyik sem jobb, rosszabb, mint a másik, mert minden fejlődő embernek magának kell kiválasztania azt a lehetőséget, amivel a legjobban meg tudja oldani feladatait.

Az egyik ilyen lehetőség, hogy tudatosabban fogadj magadba mindent.
Amíg elhatárolódsz bármitől is, ami az éledbe jön, amit az életedbe vonzol, hívsz, addig ugyan úgy kötelmeket hozol létre, vagy kötelmek alapján élsz.
 
Azért éljük meg korlátként / kötöttségként pl. a szeretetet, szomorúságot, fájdalmat, dühöt, vagy félelmet, mert nem tanultuk meg ezeket potenciálként használni.
Ha arra figyelsz, hogy milyen erőt, milyen lehetőséget rejtenek magukban ezek az érzelmek, akkor kitágul a világod.

A szabad élet lehetősége nem feltétlenül jelenti azt, hogy innentől kezdve nem kell a földi dolgaiddal foglalkozni, nem kell dolgozni, vagy enni, vagy gyermeket nevelni, vagy társasági életet élni. Miként azt sem várhatod, hogy mindenki más változzon olyanná, hogy neked könny legyen az életed velük élni.
Egyszerűen csak azt jelenti, hogy a te hozzáállásod változik meg az emberekhez, helyzetekhez, feladatokhoz.

Belső szabadságot élsz meg, amikor a kötelmeidtől megszabadulsz.
És ezt a belső szabadságot nem veheti el tőled senki, miként nem is korlátozhatja semmi, amíg hajlandó vagy fenntartani tenmagadban.

Kép: Internet