Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kaotikus idők

2021.09.06

05:55-kor néztem rá az órára, ma reggel először. (Mágikus időpont)
Szokásos szertartásaim után, mikor már a gép előtt ültem és bambultam az ébredező hegyekbe érdekes üzenet áradat lepett meg.
Ezt adom most át nektek.

nemec-mariann.jpg

A lélekfejlődéshez szükség van a nehezítésekre. Ez az Egységes Teremtői rendszerbe van programozva, annak szerve része.
Duális világban élünk itt és most a Földön, ami azt is jelenti, hogy annyi jónak, mint rossznak kell történnie az egyensúly fenntartása miatt.
A dualitás jellemzője, hogy mivel mindkét irány szabadon választható, te döntöd el, hogy merre indulsz, mit követsz.

Követheted a negatív irányt, azaz lehetsz önző, harácsoló, gyűlölettel teli. Avagy önjelölt tanítóvá válhatsz, aki tanítványait függővé teszi, ez által ellehetetleníti a fejlődésüket, nevezetesen azt a felismerést, hogy senki és semmi nem kell ahhoz, hogy Teremtőddel kapcsolatban légy, hogy a szív útját válaszd, egyedül a te felismerésed, elhatározásod és kitartásod.

Avagy fejlődhetsz pozitív irányba, amikor felismered, hogy tökéletesen mindegy, hogy mik a „külső körülmények”, milyen „külső erők” szeretnének befolyásolni, mert nincsenek „külsők”. Minden benned van.
Ehhez egy elhatározás és még pár apróság kell, amit a négy spirituális törvénynek, vagy négy alapvetésnek is szoktak nevezni:
1. Felvilágosult tanokkal rendelkező nyitott elme -> tudni
2. Bátorság és vakmerőség -> merni
3. Töretlen akarat -> akarni
4. Feltétlen hallgatás -> hallgatni.

Jelen helyzetben, amikor a Nehezítők igen jelesen végzik dolgukat, és hallani olyan kijelentéseket, hogy az oltatlanokat teszik felelőssé a negyedik, majd ki tudja hányadik hullámért (megfélemlítés), amikor lehet olyan előrejelzéseket olvasni, hogy akinek nincs védettségi igazolványa, az szinte házi őrizetre kényszerül (félelemben tartás) akkor, és igazán MOST kell választani, hogy mi az, amit követsz, amit választasz?

Ha a négy spirituális alapvetést veszem például, akkor ezek mentén, mi lehet a te stratégiád?
Tudni. Nem kell homokba dugni a fejed. Tájékozódj arról, hogy mi történik a világban. Fejleszd, műveld magad, növeld a tudásod, ha ezt választod.
De! Mindenekelőtt TUDD, hogy nincs halál, TUDD, hogy Teremtőd nem ítél.
És TUDD, hogy tudod. MINDENT tudsz, csak emlékezned kell.

Merni. Tedd fel magadnak a kérdést:
Akkor is vállalod, az utad (oltatlanságot), ha ki akarják kényszeríteni, hogy tedd meg? Munkahelyed esetleg megszűnik, házi őrizetben kell maradnod. Nem utazhatsz, nem, hogy külföldre, de esetlegesen a szeretteidet sem tudod meglátogatni?
Mered vállalni, hogy egyfajta kirekesztettségben élj?
Ki mersz állni akkor is az általad helyesnek látott választásod mellett, ha mindenki el-, és megítél?

Akarni.
Az akarat, az a motiváló erő, ami minden képes legyőzni. Szó szerint MINDENT. Amennyiben edzed jellemed és megtanulsz akarni, akkor az előző bekezdés nem jelent akadályt számodra.
Az akaratban benne van az elhatározás és következetes kitartás is.
És ez nem jelenti azt, hogy (most még van rá időd), ne készülhess fel ezekre az időkre.
Többször leírtam már, hogy olyan helyzetek adódhatnak, hogy be kell tudni rendezkedni esetleg hosszabb időre is, hogy nem tudod elhagyni az otthonod. Úgy élelemmel, mint fűtőanyaggal, avagy világítási eszközökkel (…stb.).
Aki a négy spirituális alapvetés szerint él, az előrelátó IS.

Hallgatni. És kihangsúlyozom, hogy itt nem az elhallgatásról van szó.
Hallgatni azaz belül hallgatni. A belső csendedben lenni.
Amennyiben csendben vagy, akkor tudod meghallani, a Felettes éned szavát. Míg viták (igen, de -> vita önmagaddal), vagy párbeszédek zajlanak benned, amíg külső zajokkal vagy körbevéve, amik elvonják a figyelmed, addig képtelenség a Felettes Én, avagy Teremtő hangjának észrevételére.
Légy csendben. Ott legbelül hallgass.

nemec-mariann.jpg

Ha mindezek benned félelmet váltottak ki, akkor érdemes megvizsgálnod, hogy mi az, amitől valójában félsz?

Most is, mint már számos alkalommal arra biztatlak, hogy befelé figyelj. Mi az, amit a szíved súg? Mi az, amire igazán vágysz? Mi azaz út, aminek választása ahhoz kell, hogy valóban fejlődj?

A Nehezítőknek az a feladatuk, hogy nehezítsenek. Nem, nem gonoszságból, hisz az Univerzumban semmi nem gonosz. Egyszerűen csak megmutatják határaidat.
Így, akár hálás is lehetsz nekik.
Tudd azt, hogy MINDENRE a válasz a SZERETET.
BÁRMI történhet, ha szeretettel válaszolsz, eljutottál a következő „lépcsőfokra”
És tudd azt, lehet NEM-et is mondani…. bármire.

Szeretettelheart

Kép: Nemec Mariann festménye