Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GPS, újratervezés

2020.12.11

Ha nincs is autód, akkor is tudod mi ez a gép, ma már szinte mindenki ismeri a GPS-t.

Az a szerepe, hogy egy utazás során a legrövidebb és legjobb minőségű úton vezesse a sofőrt az indulástól, a célig.
Meg is tesz mindent a műholdak segítségével, hogy a lehető legrövidebb idő alatt eljuss A-ból, B-be.

És itt jön be az emberi agy – sok esetben – számos variációban:

  • Nem ismerem az utat, amit mutat. Másfelé megyek, arra, amit ismerek. (Megjegyzem ez a leggyakoribb felülírása a programnak.)
  • Hiába mutatja, merre menjek, ha tudom, hogy ott útfelbontás van.
    (Majd kiderül, már nincs.)
  • Nem ismerem a célt pontosan, így több útvonalat, közbeeső állomást is megjelölök. (És szidom a gépet, hogy megkeveredik)

Sorolhatnám, ki tudja meddig a számtalan variációt, amikor az eszem, tudásom, félelmeim, kikövetkeztetéseim, egom felülírja a GPS segítő szándékát.

Ha végignézed, akkor megfigyelheted, hogy egy emberi élet útja, tökéletesen megegyezik ezzel az egyszerű példával.

gps.png

Mikor megszülettél tudtad, hogy hogyan szeretnél eljutni a kezdetektől a célig. Mit szeretnél megtanulni, miben kell fejlődnöd, kikkel szeretnél együtt tanulni és kik azok, akikkel olyan közös vállalásaid vannak, amik teljesítése nélkül, nem lehetséges a továbblépés. (Hívhatod ezt karmának is.)

Majd telnek a földi évek és te elkanyarodsz a céltól. Másként gondolod. Ha így tetszik, mást választasz, másként döntesz.
Viszont az a GPS, ami téged vezet, ami neked segít, újra és újra visszaterel a helyes irányba, hogy azt a vállalt feladatot tudd teljesíteni, ami miatt itt és most, ebben a téridőben, ezen a helyen, ezekkel a társakkal közösen megszülettél.

Ahányszor más felé indulsz, más utakra mégy, minden alkalommal, fáradhatatlanul, és türelmesen az ÚJRATERVEZÉS programot futtatja le, mert lehet, hogy az egod felülírná a cél elérésének koordinátáit, avagy megmásítaná a célt, de a Felettes Éned, ami most is és minden életben a GPS-ed, ott van, melletted van / benned van és segít elérni a célt.

Gondoltál már arra, hogy érdemes lenne megismerni a GPS-ed?
Eszedbe jutott már, hogy ha együttműködsz az útjelződdel, ha megtanulod a nyelvét, ha figyelsz rá, ha hallgatsz rá, akkor egyszerűbben érsz célba?

Útjelződ nem jó és nem rossz. Nincs emberi tulajdonsága és nem is lehet megítélni ezekkel.
Nincs emberi érzelme, mert nem ez a dolga, nem ezért találták ki.
Viszont a leghamarabb az érzelmeid által tudod megismerni, és ha megismerted, akkor ez érzékeléseiden keresztül tartja a kapcsolatot veled.

GPS-ed a Legmagasabb rendű tudatossággal bír, hiszen egy az EGY-séggel, Ő az Isteni lényed, a középpontod.

Ha az ego programját kikapcsolod, akkor automatikusan bekapcsolódik a GPS és keresi azt a pontot, azokat a pontokat, amikor állandó, folyamatos kommunikációban lehet veled.

Lehet, hogy ehhez felül kellene írnod, a jelenlegi gondolkozásmódodat?
Tervezz újra!
Megéri!

Kép: Internet