Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fény és Világosság

2021.02.28

Amikor Fényről beszélsz, fényként hívod magad, akkor lekorlátoztad tenmagad isteni lényét egy szűk szegmensre.

Lássuk mi a fény?

A látható spektrum (vagy látható fény) az elektromágneses spektrumnak az a része, amit az emberi szem érzékelni tud. Hétköznapi értelemben gyakran fénynek nevezik.
Az emberi szem a 390 és 750 nanométer hullámhosszak közé eső elektromágneses sugárzást érzékeli. Ez frekvenciaértékekben 790-400 tetraherz (THz).
A látható fény hullámhosszainál kicsivel hosszabb hullámhosszak neve „közeli infravörös”, míg a kissé kisebb hullámhosszaké „közeli ultraibolya”.

Sok állatfaj képes az emberi látásnál szélesebb spektrumban látni; például a méh elsősorban az ultraviola tartományban számára megjelenő „színek” és mintázatok alapján ismeri fel az egyes virágokat – ezeket a tartományokat azonban nem soroljuk a látható spektrumhoz, annak ellenére, hogy bizonyos állatfajok számára érzékelhetőek. (Wikipédia)

Mint az a fent leírt tájékoztatásban is szerepel a fény egy tól-, -ig határon belül létező sáv.
Nem a teljesség, csak annak egy kicsi szegmense.
Még az egyes állatfajok által érzékelt fénysáv is csak egy kis része az egésznek, ami a nagyobb már emberi, állati szemnek nem látható, de szintén csak egy részegysége a teljes egész fénynek. És a fény, - lett légyen az érzékelhető, vagy nem érzékelhető frekvencia - csak egy kicsiny része a Teljességnek.

Amikor fényként, vagy fény részeként azonosítod tenmagad, akkor abban a hétrétegű körforgásba rögzültél, amit a Világ forgószínpadának is hívhatunk.

Ez nem jó és nem rossz. Egyszerűen csak egy választás, egy szabad választás, amit bármikor felülírhatsz, vagy újra választhatsz.

feny.jpg

Amikor Világosságról beszélek, akkor Jézust idézem:
„Én vagyok a világ világossága. Aki követ, nem jár többé sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága.” Jn. 8:12

Sokan, sokféleképp értelmezik Jézus szavait, miként tanításait is. De vajon megérjük-e, megéljük-e amit elmondott, amit tanított nekünk?

Az „Én vagyok”-kal soha nem állította, hogy Ő, mint Jézus lenne. Azt mondta, hogy az „ÉN”, mint felettes ÉN, mint isteni részed. Vagyis mindenki, aki hallja, érti, felfogja – és itt nem aggyal, hanem szívvel-, hogy a Világosság benned van. Te vagy a világosság, ha azt választod, ha megérted, átéled.
A Te és mindenki isteni lénye, felettes Én-e a Világosság, aki, ha követsz, mert már élő kapcsolatod van vele, akkor megérted a létezésed összefüggéseit, feltárulnak az addig homályban levők, a titkok.

Jelenleg nagy divat a fény különféle rangjaiban, címeiben tetszelegni. Fényharcos, Fénymágus, Fénysámán …stb.
Vajon, aki így nevezi magát, tudja, hogy ezzel a címmel, ranggal, névvel  olyan mértékben korlátozza le magát és a kiteljesedő lényét, hogy sok életre vetheti vissza a fejlődésben?
Aligha.

Hiszen, ha tudná, látná, érzékelné a Teljességet, akkor nem korlátozná magát szűk keretek közé.
Követheted a fényt, és választhatod a világosság megtapasztalását.

Senki, soha, semmilyen módon nem fog büntetni ezért vagy azért, mert az, hogy ítélet, amikor feletted ítél valaki, nem létezik.

Miként nem létezik az sem, hogy ajándékba kapnál különféle fejlődési fokokat.
Minden egyes fejlődési fázisodért meg kell dolgoznod. Meg kell tapasztalnod ahhoz, hogy olyan szinten éghessen át rajtad, ami elvehetetlen, kitörölhetetlen.
Amikor valaki arról beszél, hogy a csakráidat( magyarul: csokor) felfényesítik (tehát rajtad kívül álló erők, vagy lények), akkor még a fényt sem értette meg, nemhogy a világosságot.
Ez szintén nem jó és nem rossz.
Egy olyan spektrumot lát a Teljességből, olyat mutat meg, vagy olyat oktat, amit ő érzékel.
De tudd, és lásd azt, hogy ennyit lát, tud.

Bár mindenki oda talál, ahol az ő fejlődési szintjének megfelelő „mester” tud hozzájárulás lenni az életéhez, én bíztatlak arra, hogy bárkitől – így tőlem is -, csak azt fogadd el, amit a szívteredben igaznak érzel.
Bármit meg lehet hallgatni, bármivel lehet azonosulni, bármit el lehet fogadni, de a fejlődésed alapja, hogy mind „magasabb”, vagy nehezebb akadályokon mégy keresztül.

Így azok, akik még ott sem tartanak, ahol Te, nem biztos, hogy segítő tanítóid lehetnek.

 Kép: Internet