Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Erő

2021.03.03

XI. Az erő

Ma az Erő Nagy Arkanumát mutatta meg nekünk az UniverzumAz Erő kártyája bizonyos értelemben rokonságot mutat a Mágussal. Mint ott, itt is titkos, mély, belső harmónia a különleges erő alapja. Amíg a Mágus befolyásoló hatalma a tudatos és tudatalatti erők harmóniáján alapul, addig e kártya életereje, bátorsága és szenvedélyessége a civilizált embernek saját állati természetével való kibékülését fejezi ki.
Ez a kártya egyértelművé teszi, hogy ösztönlény valónkat nem rejthetjük sápadt erények mögé, hanem nyíltan szembe kell néznünk a bennünk élő, néha félelmetes archaikus erőkkel, azokat szeretettel elfogadva, gyöngéd erőszak útján kell lassanként megszelídíteni.
Ily módon nemcsak ezek az őserők állnak rendelkezésünkre, hanem mindazon erőtartalékaink, melyeket eddig ösztöneink elnyomására fordítottunk.

XI. AZ ERŐ (The Strength) - VÁGY (Crowley) - Oroszlán - Uralom

Kulcsszavak: Oroszlán jegy; szenvedély, többdimenziós kreativitás, tehetségek, erő, állati energiák beolvasztása; régi félelmek és beidegződések legyőzése

Ha készen állsz arra, hogy elfogadd mindazt, amit magadban találsz, képes leszel mindenen mély érzékenységgel, éberséggel, szeretettel és megértéssel keresztülhaladni.
Életed mely területeit szeretnéd teljesebben kiélni?
A múltban mi akadályozott meg abban, hogy így tegyél?
Kész vagy ezzel újra foglalkozni?

Kezelj mindent nagyobb éberséggel, tudatossággal. Az olyan érzelmeket, mint a szeretetet, a szomorúságot, a fájdalmat, a lazaságot vagy a félelmet gyakran akadályokként éljük meg, csak, mert sohasem tanultuk meg, hogy potenciális energiaként használjuk őket.

11--1-.jpg

Amikor erőről beszélünk, akkor számos esetben a nyers, fizikai erőre gondolunk. De mi van akkor, ha a szelíd, női minőségét éljük meg az erőnek?
Mi van akkor, ha a szelíd erő, a mindent és mindenkit átölelő, befogadó az a minőség, azaz energetikai tér amivel hozzájárulás tudunk lenni mindenki, így tenmagunk számára is?
Milyen lenne a mai nap (IS), ha ezzel az erővel fordulnánk mindenki és minden helyzet felé?
Hogyan változhatnánk, és hogyan változhatna környezetünk is általunk, ha erőnket olyan szinten élnénk meg, ami biztosítja mindenkinek azt az erőteret, ami a felemelkedéshez, megújulási képességhez vezet?

Erő vagy erőszak?
Milyen lenne, ha a benned bujkáló erőszakot, lecserélnéd, felemelnéd a valódi erődig?

Képek: Internet