Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csend

2020.09.09

Mai üzenet a csendre hívja fel figyelmed.

Valójában az emberek többsége elfelejtett csendben lenni.
Folyamatos zaj veszi körül, így már elhitte azt, hogy ez a természetes lételeme, hogy hang kavalkádban éljen.
Lehet ez munkahely, vagy az utca, de sokaknál tapasztalom, hogy képtelen TV, vagy rádió nélkül élni, a háttérben mindig kell, szóljon valami még otthon is.

Amikor elkezdünk csendben lenni, akkor olyan megtapasztalásokat érzékelhetünk, ami zajban bizonyosan nem, vagy nem ebben a formában sikerül.

Minden embert elektromágneses energiatér, ún. éteri test vesz körül, amely puszta szemmel nem észlelhető, és amelynek érzékelésére csak nagyon kevés ember képes.
Itt lakozik minden ember igazi énje, s itt találhatók valódi érzelmei is
.
Ez az éteri tér hordozza azt a csendes erőt, amely mások számára is felfogható üzenetet közvetít és - testi, lelki, érzelmi egyensúly esetén - pozitív érzelmi reakciót vált ki a környezetből. Olyan érzésed van az ilyen ember közelében, hogy jó vele együtt lenni, mert egyszerűen csak az, hogy ott van veled, feltölt.
Az éteri test érzékelése, a belső erő fejlesztése - minőségének és erősségének javítása - megtanulható.
A tanulás eredményeként a lélek tisztaságát, a szív őszinteségét, a testi-lelki harmóniát és a korlátlan fejlődés érhető el.

Ehhez, meg kell tanulni, egészen pontosan emlékezni kell, a csendre. A csendben levésre.

csend.jpg

Sokan, sokfajta meditációs gyakorlatot tanítanak meg, amiket, ha megvizsgálunk, legtöbb esetben kiderül, hogy imagináció és a valódi meditációhoz köze nincs.

Az imagináció szó jelentése az elképzelés, képzelet. Minden esetben irányított elképzelés – képekben, szóban- valamiről, amit el szeretnénk érni. Legyen ez egy tárgyi dolog, vagy egy érzelmi állapot.
„Lásd magad…”

A meditáció szó értelmezése: jelenlét.
Maga a szó valószínűleg az azonos tövű “mederi” latin szóból ered, aminek a jelentése: “gyógyítani”

A valódi meditáció nem elmélkedés vagy gondolkozás.
A meditációban semmiféle kísérletet nem teszünk arra, hogy ellenőrzésünk alá vonjuk a tudatot vagy közvetlen szuggesztióval lássuk azt el.
Egyszerűen megfigyeljük, engedjük megnyugodni, békéssé válni, hagyjuk, hogy lényünk mélyebb szintjeinek felfedezése és megtapasztalása közben egyre mélyebbre vezessen.
A meditációban csendben vagy.
Belső csendben (is).

Amikor csendben vagy, akkor lehetőséget adsz tenmagadnak a pihenésre, feltöltődésre, gyógyulásra, éber figyelemre, azaz a jelenlétre.

Csak ma, csendben vagyok.
Csak ma, kikapcsolom a zajokat körülöttem, bennem.
Csak ma, a csend teremtő barátommá válik.

Kép: Internet