Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Átkok és sok minden más

2021.07.24

Valakinek az volt a kérdése lényege, hogy átkok léteznek-e?

Nézzük, mint mond a Wikipádia az átokról:
„Az átok vallásos eredetű kifejezés, általános értelemben az áldás ellentétjének tekinthető.
Lényegét találóan fejezi ki a szó latin megfelelője: maledictio = „rosszat mondás”. A mágia egyik eszköze, ahol az átkot mondó célja, hogy verbális úton idézzen elő valamilyen „rosszat” személyek vagy dolgok (tárgyak, helyek) vonatkozásában.”

Ha értőn tudunk olvasni, akkor egyértelmű, hogy az átok már a hasítás utáni időszak kifejezése.
Az egyházak találták ki (kiátkozás), valamilyen vélt, vagy valós (itt egyház ellen elkövetett bűn ((és mint tudjuk bűn sem létezik)) miatt.
Magyarul, ha valaki az egyház érdekei ellen vétett (nem hódolt be, nem teljesítette azt a feladatot, amit kitaláltak, hogy „üdvözüljön” ((->hatásos eszköz a félelemben tartás)), akkor kiátkozták, így valamilyen megbocsátási eljárásban kellett részt vennie, hogy ismét elnyerje a papság kegyeit és ez által a mennybe jutás lehetőségét.

Mikor a tudatosság útját járod, avagy valóban spirituális utad keresed, s járod, akkor ezeken, már csak jót mosolyogsz és mész tovább.
Akkor már tudod, hogy mindez hamis, hazugság és nem más, mint a félelemben tartás eszköztára ahhoz, hogy az egyházak legyenek a mindenek felettiek úgy pénzügyileg (gazdaságilag), mint politikai hatalomban.
Egykor talán még segítség is lehetett embereknek, akik úgy képzelték, hogy papság nélkül nem találja meg a Teremtőt, és nem tud Vele kapcsolatot teremteni.
Ennek okán hatalmas összegekkel támogatták az egyházakat és tartották fent papjait.
De, Te Kedves Olvasó, remélem már meggyőződtél arról, a Teremtő benned és körülötted van. Senki és semmi nem kell ahhoz, hogy kapcsolatot létesítsd Vele, hiszen Ő és Te EGY-ek vagytok.

youtoobe.jpg

Akkor, amikor valaki arról beszél, hogy megátkoztak valakit, azaz verbálisan / szavakkal olyan hatásokat értek el nála, ami a megátkozott élettét negatívan befolyásolja, akkor itt nagyon mély tudatlanságról tesz az illető tanúbizonyságot. Saját bezártságáról tesz hitet.

Egy nagyon egyszerű példával illusztrálom:
Ha valaki elmegy hozzád vendégségbe és egy ajándékot szeretne neked adni, de ezt az ajándékot te nem fogadod el, akkor kié marad az ajándék?
Nyilván a tied.

Tehát abban az esetben, ha valaki bármilyen negatívumot szeretne rád önteni, és mindegy, hogy verbálisan, vagy egyéb módon, de te ezt nem fogadod el, nem vagy rá vevő, akkor hatástalan.
Persze létezik átok, ha hiszel benne, ha azonosulsz vele.
Ha azt hiszed el, hogy téged lehet kívülről irányítani, befolyásolni, más rád tudja erőltetni az akaratát.

Egy tudatos ember, ezen már túl van.
Sem megfelelni nem akar, semmiféle elvárásnak, sem „külső erők” nem tudnak rá hatni, mert pontosan tudja, hogy külső erő nem létezik. Minden benned van és belőled indul ki.

A másik, amiről már többször szót ejtettem a boszorkányság, amiről a mai napig olyan téveszmék élnek, hogy minden alkalommal amikor olvasom, megdöbbenek, hogy emberek képesek ezeket a tévképzeteket a mai napig éltetni.
A boszorkány szó azt jelenti, hogy nagytudású.
Tökéletesen tisztában van természeti erőkkel és azokat használni is tudja.
SOHA nem támad passzióból, vagy mert ilyenje van.
VÉDEKEZIK, ha ártani szeretne valaki.

Tehát, amikor a boszorkány üldözésről beszélünk, akkor felteszem azt a kérdést mindenkinek, hogy:
Miért is nem attól félünk, akik megégették a boszorkányokat?

Remélem tudtam segíteni a fogalmak tisztán értésében.heart

Kép: YouToobe