Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A tudatlanság ölhet, avagy a gyilkos „jóindulat”

2022.06.06
 • Én csak segíteni akartam.
 • Nem gondoltam, hogy ártani fog.
 • De hát Gipsz Jakabnak is használt.
 • Butaság, amit mondd az orvos.
 • …stb.

Meglehetősen érzékeny téma mostanában az egészségügy.
Az emberek jelentős része egyre jobban bízik a természetgyógyászok segítségében, mint a nyugati orvoslásban.
Ez nem jó és nem rossz, hiszen csak egy választás, de ennek okán a természetgyógyászok felelőssége jelentősen megnőtt, bár eddig sem volt csekély.

Akkor, amikor valaki felkeres egy alternatív medicinával foglalkozó embert, az a tradicionális módszer szerint elbeszélget vele, vagyis megismeri a kórelőzményt, felveszi az anamnézist, amit leír, ugyan úgy, mint a kezelés minden lépését is, majd ezt elteszi, ha így tetszik irattárazza.
Hangsúlyozom: a tradicionális rend szerint.
Erre azért vagy szükség, hogy a későbbiekben bármikor elővehető legyen, akár egy ismételt megkeresés, akár egy ellenőrzés miatt.
Vagyis a „beteg út” tökéletesen nyomon követhető.

Mikor valakinek testi-lelki problémája van, akkor megkeres egy alternatív terápiákkal foglalkozót és bízva a tudásában, rá bízza magát.
Ezzel átadja a felelősséget a kezelőnek.

Azt mindnyájan tudjuk, hogy a „doktor” kezel, a természet gyógyít.

Az, hogy valaki milyen „sikeres” a hivatásában, az mutatja meg, hogy milyen hatásfokon képes hozzájárulás lenni az őt megkeresőkön. Egy közismerten sok embernek segítő, nyilván attól lett ismert és megbecsült, hogy olyan javaslatokat adott, ami az embereknek segítség volt.
Ehhez nagyon sokat tanult. Vizsgázott. Képezte magát. Sőt! Tanul minden nap. Fejlődik, utána jár, konzultál.
Ezt tanultuk, így csináljuk, így tudunk és merünk felelősséget vállalni a hozzánk fordulókért, hogy betartjuk és megtartjuk azokat a szabályokat, amik alapkövetelményei hivatásunknak, ugyan úgy, mint a titoktartási kötelezettség, vagy az élő szervezetnek nem ártási fogadalom.

Eddig a hagyományos, vagy tradicionális módról.

Mostanában elterjedt, hogy mindenki nagyon sokat tud, nagyon „okos”. Ennek lehetne örülni, de nem teszem, mert sajnos ezek a nagyon sokat tudók, csak szóban azok, mögöttes tartalom híján, csak a szájuk jár, és lényeges hozzátennem, hogy tisztelet a kevés kivételnek.

Tehát valaki elvégez agy 4-8 órás tanfolyamot és kikiáltja magát gyógyítónak.
Tudatlan, ám beteg ember megkeresi és itt jönnek azok a fentebb leírt mondatok, amivel több kollégával egyetemben szembesülünk.
Hozzá teszem, ha valaki, valamilyen tanfolyamot elvégez legyen az 4 óra, vagy egyetemi képzés akár, attól még nem fog érteni mindenhez.
Nem véletlenül vannak szakterületekre elosztva a különféle módszerek.
Egy farmakológus nagyon jól ért a gyógyszerekhez és annak mellékhatásaihoz. (Farmakológia jelentése: gyógyszertan. A gyógyszereknek a szervezetre gyakorolt hatásával foglalkozó tudományág.) Viszont nagy valószínűséggel nem ért az energetikai kezelésekhez. (Nyilván itt is lehetnek kivételek.)

blue_medical_symbol_pc_800_wht.jpg


Az ok, ami miatt billentyűzetet ragadtam az az, hogy egyre gyakoribb a hozzá nem értők „szakmai” tanácsa.
Mondhatnám, hogy kóklerek vagy fogadatlan prókátorok.
Felhívom minden Kedves Olvasóm figyelmét arra, hogy nézze meg, figyelje meg, hogy kitől, milyen javaslatot fogad el és meg!

Amennyiben egy „gyógyító” úgy kezdi a beszélgetést, hogy az, amit az orvos mondd butaság, akkor jobb, ha azonnal el is megyünk onnan. Függetlenül attól, hogy ilyen is előfordult már a világtörténelemben, de mégsem ez a jellemző.
Ha felkeres valaki egy valóban hivatott kezelőt, az a kezdeti beszélgetéskor elkéri az orvosi leleteket, felhívja a figyelmet arra, hogy a kezelés nem helyettesíti az orvosi ellátást, adott esetben orvoshoz küldi a kliensét.

Ugyan akkor elterjedtek a különféle haszon alapú, gyógynövények használatára buzdító, „kezelők”. Vagyis benne van egy rendszerben, ami gyógynövényekkel kereskedik, és a nagyobb haszon reményében fűnek-fának árulja ezeket, rábeszéli őket, függetlenül attól, hogy ez a másik félnek hasznos-e, vagy sem?
Vannak példák arra, hogy kifejezetten ártanak.
Tehát ha nincs farmakológus tudásod, nem láttad a leleteket, nem tudod, hogy milyen egyéb gyógyszereket szed az illető, akkor nem kellene ajánlani valamit, ami esetlegesen összeférhetetlen az összes, már szedett tablettával. Ez a másik halálát is okozhatja a legrosszabb esetben.

Itt térek ki arra, hogy úgy „kezelek” valakit, hogy Gipsz Jakabnak használt, akkor te is ezt tedd, vagy ne tedd.
MINDEN ember egyedi.
Nincs sablon, nem lehet és nem is szabad ennek alapján javaslatokat tenni.
Csak azért, mert pl. az én gyerekem meggyógyult valami súlyos betegségből és ehhez ezt és azt használtam, nem biztos, hogy másnak ugyan azok a szerek, vagy növények nem ártanak.

Mondhatod, hogy ezt mindenki tudja és felesleges erről írni, de sajnos nem.
Épp most jött megint szembe, hogy valakinek egy hónapi véres vizelet (!!!) mellett, azt mondta a „kezelője”, hogy ne forduljon orvoshoz, mert ez egy természetes folyamat és a tisztulás része.
Kórház és intenzív osztály lett a vége, több műtéttel fűszerezve.

Nagyon kérlek akkor adj tanácsot, ha:

 • Alap: SZEMÉLYES TALÁLKOZÁS
 • SOHA ne kezelj valakit telefonon keresztül, minden előzmény nélkül.
 • Láttad a leleteket.
 • Volt orvosnál a kliens. (Ha még nem volt irányítsd oda.)
 • Szakmailag felkészült vagy.
 • Ezer százalékig tudod, hogy amit javasolsz, az valóban az, ami nem tud ártani.

Akik pedig megkeresnek valakit, hogy segítséget kérnek, a fentiek alapján ki tudják szűrni, hogy valóban ért ahhoz, amit mond, tesz, vagy csak a nagy haszon reményében jártatja a száját?