Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.02.02.

2022.02.02

2-es szám jelentése

A kettes szám jelentése a két nemmel, a férfival és nővel hozható kapcsolatba. Jelenti még a két, egymást is kiegészítő jegyet: a jin-jangot is. A kettő a bölcsesség száma. Gyakori a megjelenése a z betűkben.

A számmisztika szerint az élet anyagi oldalát jelzi. Jelenthet ésszerű gondolkodást, képzelőerőt, alkalmazkodó képességet, lelkiséget. Utalhat határozatlanságra, ingadozásra, belső nyugtalanságra, titkolózásra, kiszámíthatatlanságra. A z betű 2-es számmá alakulása az anyagiasságon kívül szókimondásra, erős akaratra és cselekvési energiára is utaló jel.

A kettes szám bolygója a Hold.
A 2-es számot az egyensúllyal, az ellentétekkel és a konfliktussal is azonosítják. Ez a szám emlékeztet arra, hogy mindennek van pozitív és negatív oldala és az egyensúlyhoz mindkettőre szükség van.

A 2-es szám a kettőségről, az intuícióról és a kapcsolatokról szól. Hallgassunk az intuíciónkra és ne hagyjuk, hogy mások eltérítsenek céljaink megvalósításától. Ez egy figyelmeztető szám, hogy szánjunk több időt a partnerünkre és a kapcsolatainkra is. Ideális idő a romantikára, az érzelmek és a szeretet kimutatására és engedjük, hogy minket is szeressenek. Köze van az életünk egyensúlyához, ezért arra is figyelmeztet, hogy a megfelelő időben bátran mondjunk nemet.

Mit jelent a 22, 222, 22:22?

Ezek a számok is azt erősítik, hogy megragadjuk a lehetőségeket és ösztönözze az álmaink valósággá válását. Higgyünk és bízzunk a megérzéseinkben, hogy valami csodálatos dolgot vagyunk képesek létrehozni. Jelezheti azt is, hogy kezdjük el a közösség építését hasonló érdeklődésű emberekkel, akik segítenek nekünk elérni eredeti céljainkat. Ha mostanában elszigeteltük magunkat emberektől a számok jeleznek nekünk, hogy menjünk ismét közéjük.

II. A Főpapnő = Az Ég Királynője = ISIS

A Főpapnő tudattalan erőinket, gyengédségünket, beleérző-képességünket és a gyakran megmagyarázhatatlan, de mélyen gyökerező bizonyosságot jelöli. Ő a kulcs a logikusan gondolkodó elmével nem megközelíthető titokzatos igazsághoz. Tudja, hogy a kimondható igazság soha nem az örök igazság. Világos oldala a türelem, megértés, elnézés, jóság és megbocsátási készség kifejezője, segítőként, gyógyítóként vagy látnokként a tudattalan erőit veti be mások érdekében. Árnyékos oldala viszont a "sötét nővér", a boszorkány megtestesítője, aki szellemi ereje hatalmát mások elcsábítására, megbénítására vagy ártalmára használja. A Tarot értelmezései azonban csak barátságos, segítőkész oldalát hangsúlyozzák.

2--a-fopapno.jpg

II. A FŐPAPNŐ (PÁPANŐ) (The Priestess) - Hold - Érzés

Hold, intuitív erőkhöz vezető út, gyógyítás, függetlenség, belső egyensúly, fokozott önbizalom

Most kapcsolatban vagy intuitív erőiddel. Fejleszd tovább ezeket teljesen. Ügyelj a függetlenségedre!
Vannak-e olyan területek az életedben, ahol hagyod, hogy mások befolyásoljanak, ahelyett, hogy a saját intuíciódra bíznád magad?
Keresd a vizet, amilyen gyakran csak teheted. Meditálj víz mellett és tanulj ebből annyit, amennyit csak tudsz.
Bízz intuitív képességeidben.

Szeretettelheart