Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tanulj Bélától!

2011.03.19

Mint tudjuk az orvostudomány az elmúlt – csak rövid időintervallumot veszek – száz évben jelentősen fejlődött.
Eddig azt hallottuk, hogy ha a koleszterinünket mérte meg orvosunk, hogy bizony ez magas, mert 6 egységnyi és ez sok. Most azt halljuk, hogy 6,0023 és ez bizony sok.
Ne egyen tojást, zsíros ételeket…stb, és jelentősen változni fog.
No, Egyszerű Béla elballag az orvoshoz, mert rettenetesen fáj a jobb oldala, tüsszentére, köhögésre, nevetésre…. Stb. tehát minden olyan erőkifejtésre, ami a bordákat is igénybe veszi.
Jönnek a vizsgálatok, manuálisan, majd műszeresen, labor és azok eredményeinek elemzése. Mikor is a jó doktor megállapítja, hogy ez bizony máj, vese leszakadás és s.o.s. menjen kórházba.
Ekkor keresett meg Egyszerű Béla és kérte a véleményem. Mondom neki, ha lehet, előtte beszélgessünk?
Lehetett.
Anamnézis (kórelőzmény) felvétele, amiről szó van, nem is nagyon értem jó doktorunknál ez vajon miért is maradt ki?
Kiderült, hogy Bélánk egy súlyos vasszerkezetet emelt meg, hallani vélt egy roppanást a máj tájék felett, utána jelentkezett a fájdalom.
Hívom is orvosunkat iziben, hogy nem lehetne-e esetleg, ha nagyon szépen megkérem egy röntgent csinálni Bélánk mellkasáról, különös tekintettel a bordákra?
Megszokták már, hogy „hisztis” vagyok, hát inkább engedte, beutalta, de morgott. No, sebaj.  A morgás joga az övé, az eredmény meg a mienk amiből kiderült, hogy az alsó lengőborda tört el az erőfeszítés miatt.
Ezt, ugye kezelni csak energiával lehet, mert gisz és egyéb beavatkozásokat, nem igényel.
No, de ha már ott voltak a kész labor eredmények, megnéztük azt is. Ismét beszélgettünk, hisz előttem egy 160 kilós ember állt, aki izmos is, de bizony volt rajta felesleg javában.
Kiderült, hogy naponta eszik szalonnát, pörköltet és mindent ami szem szájnak ingere, egyáltalán nem törődve koleszterinnel, vércukorral s egyéb nyalánkságokkal, amit a jó orvosok naponta elmondanak, hogy ha egészséges akar valaki maradni, mire is figyeljen.
Igen ám, de Bélánk egy mindig mosolygós, mindig mindent annak elfogadó, ami jön, nem aggódik, nem kesereg. Teszi a dolgát, s ha megoldandó feladata van, megoldja, és az élete megy tovább.
No, akkor tessék mondani, hogy is van ez?
Ezek szerint, bármit ehet bárki, csak az a nem mindegy, hogy hogyan dolgozza fel?
Igen, bizony, így van ez.
Bélánk nem eszik banánt, nem eszik avokádót… de bizony a kertben kapirgáló kendermagostól, ha elcsen 8-10 tojást azt bő zsírral kisüti és olyan hagymás rántottát rittyent reggelire, hogy a füle is kettéáll. Utána megissza a fröccsét, amit ő termelt a pincesoron, előtte a vegyes pálinkát, amit Ő főzetett, garantáltan nem élesztős és az, aminek kinéz.
Bizony ám. Rá kell döbbenjünk, hogy Magyarország egyfajta rezgésszámon él. A Föld adja ezt. Ha más vidékről származó ételt, italt, divatot, nota bene lakásrendezést…. És még sorolhatnám, fogyasztunk, használunk, abban élünk, akkor jönnek a betegségek csőstül.
Miért?
Mert idegen tőlünk.
Mert genetikailag nem erre vagyunk hangolva.
Mert az itt élőknek az itteni rezgésszámú élelem, föld javak…stb. kell.
Csak ebben lehet harmonikus és boldog!
Bélánk az óta jól van. Megeszi a reggeli szalonnáját, amit a mangalicavágásból füstölt, megissza a borát, amit Ő termelt, kezelt, és vígan fütyörészve nézi, hogy nőnek a szürke marhák, most épp rideg tartásban a földje szélén.
Béla csak egy példa a sok engem megkereső közül. Egy olyan kiragadott példa, ami mindenképp megfontolásra késztet, hisz nem csinál nagy dolgokat, csak ahogy Ő fogalmazott:
„Tudja Angyalom, úgy van ez, hogy nekem szól a testem, hogy mi köll neki. Én meg elhiszem.”

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.