Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nem adom fel

2013.01.30

Ha megvan a cél, akkor már csak kitartás kell.
Nincs olyan dolog, ami ne sikerülne, ha elég erős vagy és kitartasz.

Egy jó barátom sorait másoltam be. Neki sikerült!


 „Amikor elhagytam a 30. kilométert az idei Budapest maratonon, már mindenem nagyon fájt, minden lépés szinte kínszenvedés volt. Alig tudtam a beton szintjétől elemelni a lábaimat és a jobb forgómba is olyan erővel
nyilallt bele néha a fájdalom, hogy nem sok kedvem volt tovább menni.  
És ekkor még volt hátra 12 kilométer…. 

Mi hajtott tovább? Az, hogy emlékeztem arra, hogy eldöntöttem, hogy megcsinálom és nem akartam feladni! Az, hogy ha már eddig eljutottam, itt nem lehet abbahagyni. Egyszerűen nem állhatok meg, nem adhatom fel. Már régen túl voltam a szervezetem fizikai határain, ez a csata már a fejemben játszódott. Nagyon lassan vánszorogtak az utolsó kilométerek de ahogy közeledett a befutó érzetem, hogy most már meglesz! 
siker.jpgMeg fogom csinálni! 

És megcsináltam. És minden fájdalom hirtelen elmúlt a túláradó öröm miatt. Beértem a célba, lefutottam életemben először a  42 km-t 10 év sportmentes élet után. És boldog voltam, hogy sikerült és felrémlett minden pillanat az elmúlt háromnegyed év felkészüléséből, amikor le kellett mondanom a barátok invitálását jobbnál-jobb programokra, mert mennem kellett futni a Margit-szigetre; a finomabbnál-finomabb falatokról, mert nagyon kellett figyelni a táplálkozásra. 
Eszembe jutottak azok a percek, amikor semmi de semmi kedvem nem volt futni és mégis mentem. És így visszatekintve csak azt tudom mondani, hogy megérte! 

A sikerélmény minden lemondásért kárpótolni fog!

 „Kitűztem egy célt és el akarom érni, mert ez a legfontosabb
most nekem!”

Óriási öröm és boldogság lesz a jutalma, de sajnos ehhez át kell vergődni a nehéz pillanatokon, amelyekből lehet, hogy sok lesz. Készüljön fel rá és mindig legyen résen, hogy nemet mondjon a csábításra. Meglátja majd, hogy ha így küzd, milyen édes lesz a győzelem íze; a tudat, hogy végig kitartott az elhatározása mellett és végigcsinálta, amit eltervezett hatalmas lökést fog  adni az önbecsülésének!" 

Én Veled vagyok és szurkolok, mert tudom, hogy min mégy keresztül! 
Sikerülni fog!