Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mit csináltok emberek?

2011.03.19

Kora hajnali szertartással indul ma is a nap.

Hideg zuhany, kávé, mély levegők a kinti már hűsülő, Napfelkeltében. Csendes még a falu. Egy-egy korai autó mely a ház előtt elhajt, mesterséges zajt keltve a készülődő fecskék fecsejébe. Szomszéd kutya el-elnyúló ugatása, gazdának figyelmeztetés, éhes is vagyok, de idegen is jár a környéken, figyeljetek emberek!

Telefoncsengés szakítja félbe, reggeli meditációm. Barátnőm az, elkeseredve:

-         Ne haragudj, de… segíts!

-         Mi a baj? – kérdezem döbbenten, nem szokott ilyen elkeseredve hívni.

-         Van egy szomszédunk. Tele ártással, bántással, állandóan feljelentget. Soha nem ártottunk Neki és mégis, mindig fröcsög belőle a rosszindulat. Múltkor a férjem már ki akarta venni a kocsiból ….- és folyik belőle a panasz, sértett tehetetlenség, bánat.

Hallgatom a szóáradatot egyre nagyobb csodálkozással. „Mit csinálsz te Lány?”

Hosszas beszélgetés lesz a reggeli telefonból. Végül megérti a vonzás törvényének lényegét, mosolyogva búcsúzik.

Indul a nap és én egyre csak kapom a telefonokat hol ettől, hol attól.

Milliónyi segélykérés, milliónyi fájdalom.

Ülök dolgozószobám csendes, magányában, besüt a késő délutáni Nap, aranyfénnyel vonja be, jobb sorsra érdemes, kedves bútoraimat. Szemben velem egy tükör, belenézek. Tagadhatatlan a korom, már nem zavar. Várom az unokáim jövetelét, nagy szeretettel, kíváncsisággal, kényeztetni akarással. Nézem magam és elgondolkodom.

„Honnan indultam válás után? Mit tettem eddig? Mi marad meg utánam, s mi belőlem?  Hányszor, de hányszor kellett a padlóról, vagy nagyon mínuszból felállnom! S mindannyiszor megtettem. Nem volt másom, csak a töretlen hitem. Ez vitt előre, egyenesen a legnagyobb szükség közepén is.”

Mit tudok mondani az engem megkeresőknek?

Álljatok meg emberek!

Nézzetek fel és higgyetek abban, hogy csak jobb lehet! Hiszen, ha mosolyogsz a Világ visszamosolyog Rád! Állj fel és ne menj bele a kis szerű vitákba, olyan méltatlan Hozzád!

Mit csináltok emberek,

Mit vonzotok?

Hiszen a gondolatok teremtő erejűek!

Képzelj egy világot Magadnak, mely szép, tiszta és igaz! (… és ne lepődj meg, ha ezt már más sokkal szebben elképzelte. :D)

Nem az a nagy kunszt, ha mikor minden szép és jó körötted, akkor hiszel. Nem az a nagy durranás, amikor egy „gyógyíthatatlan” betegségből kigyógyulsz! Nem az a nagy csoda, ha egy hatalmas lottó nyereménnyel felépítesz egy gyönyörbirodalmat Magadnak!

Az az igazi mágia, amikor a hétköznapokban látod meg, éled meg és tudod alkalmazni a VONZÁS TÖRVÉNYÉT!

.. és ennek mi az első lépés?

MOSOLYOGJ!

… s a Világmindenség visszamosolyog Rád!

Akkor is higgy, amikor minden összecsuklani látszik körötted. Mert nem azért jöttünk erre a földre, hogy szenvedjünk, hanem, hogy boldogok legyünk!


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.