Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi a siker?

2014.12.11

A siker jelentése, elérni valamit, amit kitűztél. Annyit jelent, hogy amit akarsz, eléred. Végighaladsz egy-két cselekvés sorozaton, megteszel dolgokat, és egyszer csak elérkezel a beteljesüléshez. A végére érsz. Kész. Megvan. Az egész élet csupa ilyesmikből áll. Ha jól megnézzük.

Van egy régi törvény, ami azt mondja ki: "Ami lent van, az megfelel annak, ami fent van, és ami fent van, az megfelel annak, ami lent van..." Ez hétköznapi szavakkal kifejezve azt jelenti, hogy az ember (a mikrokozmosz) ugyanúgy működik, mint a világ (makrokozmosz).

Amikor sikerről beszélünk ma, a XXI. században, akkor jószerével arra gondolunk, hogy sikeres ember az, akinek megvan mindene. Mindene az anyagi világban. Van háza, autója, pénze, jól menő vállalkozása.karacsonyi-vasar-budapest-night-blog.jpg

Ha elkezdem vizsgálni Isten létét, akkor kijelenthetem, hogy Isten a Minden, az Egy, a Gondolat és a Teremtő Erő. Tehát egyenes a következtetés, hogy Isten sikeres.

Amikor vizsgálni kezdem Isten sikerét, akkor vizsgálom az Életet magát, hiszen Isten megteremtett mindent, egy dinamikusan fejlődő, energiaáramlást hozott létre, amiben minden és mindenki a Vele való egyesülés felé tart, táguló Világegyetemünkben, aminek nem volt kezdete és nincs vége.
Persze vannak bolygók és Naprendszerek, amik átminősülnek, de meg nem szűnnek, hiszen el ellent mondana az energia-megmaradás törvényének. Egyszerűen csak, hogy egy nagyon hétköznapi példával éljek, „leveszik” anyagruhájukat és majd egyszer, egy előre meg nem határozható időben, másikat öltenek magukra.

No, itt álljunk meg. Azt mondom „anyagruha”, de vitatkozom is rögvest saját magammal, hiszen anyag, mint ilyen, amit a ma embere anyagnak ismer nincs, nem létezik.
Energia van. Energia, ami különböző Hz-en rezeg, ami hullámokat kelt. Ezeknek a rezgéseknek az emberi agy számára megjeleníthető képe, az emberi test, egy labda, vagy a lámpa fénye, tehát anyag.

Ha megértettem az „anyag” lényegét, akkor már azt is értem, hogy a gondolat, szintén nem más, mint energia. A Szeretet, sőt a gyűlölet – aminek szülőanyja a félelem – szintén energia.

Most, amikor karácsonyra készül a Földlakók nagy része, akkor érdemes egy pillantást vetni a sikeres üzletek reklámjaira. A fényfüzérek villanásaira, a boltok kirakataira, ami mind, mind azt üzeni: Vásárolj, vásárolj, vásárolj!

Költsd el a pénzt, amit kerestél, sok munkával. Költsd el a pénzt, amit hitelként felvettél, hogy megvehesd a rokonoknak, ismerősöknek azt a 457. giccset és értéktelen porfogót, amit ünnep után majd feltesz a polcra a megajándékozott, hogy amikor legközelebb arra jársz, akkor lásd, hogy mekkora becsben tartja az ajándékod, majd jövőre, így karácsony táján, amikor kell a hely az új giccseknek és porfogóknak, landol a kukában, fényét és jelentőségét vesztve.

Értéktelennek hívom, mert a valódi érték hiányzik belőle.
Lehet, hogy egy átlag család 2 hónapig élne az árából, ettől még értéktelen, mert megfelelési kényszer vetette meg veled és nem a szeretet.

Itt kanyarodok vissza a sikerhez és az „ami kint, az bent is”-hez.
NÉZZ KÖRÜL MAGADBAN! Mit teremtettél, gondolataiddal? Háborút, éhezést, természeti katasztrófát, környezet szennyezést…. stb. GRATULÁLOK! Ügyes vagy! Sőt! SIKERES VAGY!
… és most ülj le egy percre. Tedd félre a milliárdjaidat és végy elő egy kicsiny gyertyát. Gyújtsd meg a kanócot, és ne tégy mást, csak nézd. Nézd az apró lángot, mely megvilágítja a sötét szobát, s ahogy a fény terjed a szobában, lásd azt, hogy benned is egyre világosabb lesz.
gyertya.jpg
Már látod és megérted, hogy a pénz nem más, mint egy olyan csereeszköz a jelenlegi világban, ami a valódi szeretetet helyettesíti.

Segítsd Istent sikerhez! Légy te is sikeres, hiszen EGY vagy Vele! Sikered záloga a szeretet legyen, a gondoskodás, az odafigyelés, hiszen nem kell kastélyban élni és luxusautóval járni ahhoz, hogy boldog légy.
Azt vedd észre, s legyen ez az ajándékod ez év karácsonyán, hogy az igazán sikeres ember az, aki EGYségben él önmagával, Istennel.

Áldott karácsonyt!

 

Kép: Internet