Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Májtisztítás

2014.08.04

 A máj (latinul: hepar) a gerincesek egyik szerve. Az ember legnagyobb mirigye, tömege felnőttben a testtömeg 2%-a (1,2 – 1,5 kg). Fontos szerepet játszik az anyagcsere-folyamatokban, méregtelenítésben, bizonyos vegyületek termelésében ill. tárolásában.

Máj: méregtelenítés, felismerés, védelem a károsnak vélt dolgoktól, a tapasztalatok beépítése, világnézet

Jó tudni, hogy a máj a kimenő, míg a lép a bejövő gondolatok helye.Kiküldünk – elengedünk – egy gondolatot, majd az, természeténél fogva visszatér hozzánk, így leírva a teljes kört.

lep.jpg

Amíg teljesen természetesnek érezzük, hogy naponta többször mosakodunk, fogat mosunk…stb., addig kevésbé természetes sok embernek, hogy belső szerveinket is tisztítsa.
Azt már tudjuk, hogy a máj szervi funkcióját tekintve, a méregtelenítés szerve. Itt tárolódnak azok a méreganyagok, amiket a szervezet nem tud feldolgozni. Legtöbb esetben ezek ürülnek maguktól, de vannak olyan vegyületek, amik nem ürülnek ki szervezetünkből. Ezeket érdemes nekünk üríteni. Ilyenek. a nehéz fémek, vagy a higany is. Ezek a légszennyezéssel, ételekkel, gyógyszerekkel vagy egyéb más úton kerülnek a szervezetünkbe.

 Az alább közzétett májtisztításnak csak az álljon neki, akinek nem volt epe, epehólyag ill. máj műtéte, betegsége, ill. amikor elkezdi semmilyen betegsége nincs.
Fontos ezt betartani, mert egyéb esetben komoly következményi lehetnek!

Hozzávalók: 

maj.jpg

100 gramm keserűsó (magnézium-szulfát – amelyet egyébként számos területen alkalmaznak még, például kismamáknál is, hogy késleltessék a szülést)

1,5 dl jó minőségű, tiszta olívaolaj

1,5 dl frissen facsart grapefruit lé

 A délelőtti órákban még ehetsz, de könnyű, könnyen emészthető ételeket, amelyek nem terhelik meg a gyomrot. 12 órától azonban már nem ehetsz és ihatsz semmit.

Oszlassuk el a 100gramm keserűsót 8 dl vízben, majd 2-4-6-8 órakor fogyasszunk el 2-2dl-t belőle (érdemes lehűteni, de az ízén sajnos semmi sem változtat, pocsék íze van).

Az első adag elfogyasztása után még elképzelhető, hogy nem történik semmi, majd a második után már hasmenést okozhat, ekkor a belek és a máj megtisztulnak az ételmaradékoktól. Az epevezetékek kitágulnak és a magnéziumnak köszönhetően, elernyednek.

Este 10-kor a frissen facsart, rostoktól mentes grapefruit levet keverjük el az olívaolajjal, és jól rázzuk össze, majd minél gyorsabban fogyasszuk el. Ez után feküdjünk le, lehetőleg hanyatt, párna nélkül, aludjunk minimum 5-6 órát. Másnap azt tapasztalhatjuk, hogy a székletünkkel távozik ezernyi golyócska (epekő és májkő). Megszűnik a puffadás, az emésztési problémák, a bélpanaszok. Természetesen a kúra kellemetlen hatásai, a fejfájás, és egyéb panaszok is megszűnnek.

Ha tehetjük, egész nap pihenjünk és szintén csak könnyű étkezéssel próbálkozzunk.

 Kép: Internet