Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karácsony

2011.03.19

 - Tudod – mesélte Asszony, mikor másnap reggeli felkelés után, az állatokat megetetve a reggeli teendőket elvégezve, ültünk a konyhában a búbos kemence padkáján kellemes melegben, kezünkben egy-egy bögre hársteával teli bögrével – nálunk a karácsony mindig is a legnagyobb ünnepek egyike volt. Azt már korán elmondtam a gyerekeimnek, unokáimnak, hogy Jézus születéséhez nem sok köze van, hisz mindnyájan tudjuk, hogy Ő augusztus 20-án született, de a fény eljövetelének ünnepéhez, igen. Igyekeztem mindig 24-e előtt elvégezni mindent, hogy karácsony napján, már csak a fenyőfára és a gyerekekre kelljen figyelnem.

Azon a télen sem volt ez másként. Óriási meglepetésként harmadik lányom beállított előző nap vőlegényével. Nagy volt az örömem, hogy többen leszünk, majdnem teljes lesz a család.
 
Nekem, ezek voltak a legszebb ajándékok, hogy együtt lehetek azokkal, akik szeretnek.
Ugyan akkor volt bennem folyamatosan egy hiányérzet. Gyerekeim szerettek, de ennél folyamatosan többre vágytam. Viszont „olcsó pótlékokkal” nem elégedtem meg. Őt szerettem volna. Szerettem volna hozzábújni, szerettem volna kényeztetni, szerettem volna, ha hagyja Magát szeretni.
 
Később, sokszor azt gondoltam, hogy tán nem is igaz, talán valami nagyon aljas játéknak vagyok a részese, talán nem is létezik úgy és olyan formában és módon, mint azt gondoltam, hittem Róla. Hiszen személyesen nem találkoztunk soha, bizonyítékom létezésére semmi nem volt.
Egyfajta tudathasadásos állapot volt ez. – nevette el magát. – Gyerekeim többször szóltak, hogy ez is, az is olyan szemekkel nézett, hogy figyeljek már, hisz többeknek tetszem, de észre sem vettem őket. Örök hűséget esküdtem magamban és férfire, mint férfi nem figyeltem. Nekem csak Ő létezett és kimondtam magamban, hogyha Ő egy örök álom, egy soha be nem teljesülő „kényszerképzet”, más akkor sem kell. Vagy Ő, vagy senki, mert a maximumot akartam.
Tulajdonképp minden ünnepen felkaptam a fejem, egy, a ház előtt elmenő autó hangjára, egy-egy csendes lépésre az utcán. Mindig vártam.
De eltértem a karácsonytól. – mosolyodott el, avval a keserédes mosollyal, mely mindig is jellemezte, ha Sárkányról beszélt. – Legnagyobb lányomék akkor már végzős lelkészhallgatók voltak, Nekik a karácsony szolgálatot jelentett, hát ötösben ünnepeltük, hatalmas kacagásokkal, felhőtlen jó kedvvel.
Akkor kaptam egy hegyikristály ingát, egy hegyikristályokból álló karkötővel együtt. Persze kaptam más ajándékokat is, de most a kristályról szeretnék elmesélni valami, ami még engem is megdöbbentett, pedig használtam, ismertem a „működési elvüket”.
 
„A hegyi kristály a tökéletesség, a tisztaság és a szeretet szimbóluma. Minden ember lelki társa. A hegyi kristály megmutatja, hogyan legyünk alázatosak. Gyógyító kristály, amely jó gondolatokat és szelíd erőt sugároz. Hatásos a teljes testre és harmonikusan oldja fel valamennyi terület blokádjait. Megadja a testnek azt, amire pontosan szüksége van. Támogatja a személyiségfejlesztést.  A hegyi kristály felszabadít bennünket a stressz alól.
Több figyelmességet és érzékenységet eredményez a partnerkapcsolatban. Segít a problémákat egyszerű módon megoldani. Feloldja az energiablokkokat.
A hegyi kristály a tiszta értelem köve. Megadja a testnek azt, amire pontosan szüksége van. Segít a hideg részeken, illetve a túláradó energiát is szabályozni lehet vele. Stabilizálja és megtisztítja az aurát.
Sok szervre van hatással és mindenhol használható, ahol tisztulás megy végbe, gyomor- és bélproblémáknál, segít az érzéstelen vagy süket testrészeket újra aktivizálni, hatékony láz esetén is. Negatív energia, elektroszmog, vízér, blokádok, émelygés, negatív sejtfejlődés ellen.
A hegyi kristály segít a rosszullét ellen, ami gyerekeknél gyakran fellép autózáskor. Szabályozza a keringést, regenerálja az idegrendszert. Menstruációnál, influenzánál a hegyi kristály új energiát ad. Hatásos a vérünkre is. Éppolyan jó hatása van fejfájásnál, porckorong-problémánál, szívinfarktusnál és szempanaszoknál, mint pajzsmirigy-megbetegedéseknél, bőrbetegségeknél, hátfájdalmaknál, emésztési problémáknál és túlsúlynál. Hatásos vérzéscsillapító. A hegyi kristály megtisztítja az ereket a lerakódásoktól, mely az egészségünket tartósan rosszabbítja. Így javíthatunk a hegyikristály rendszeres használatával szívpanaszokon, magas vérnyomáson, illetve az oxigénellátással kapcsolatos problémákon. A hegyi kristály vitalizál, ezen kívül jó a bőrre, hajra, körmökre, csontokra is.”
Vallja róla a híres kristálygyógyító, Pataki Tamás barátom. Amivel maximálisan egyetértek, hiszen valóban a tökéletes és tiszta tudást közvetíti.
Előbb nem akartam hordani, s mert a karkötő többször leesett kezemről, tudtam, hogy nem is kell most hordanom, hát eltettem. Az ingát áthangoltam, behangoltam (megtisztítottam), majd fel is vettem, hordom az óta is. – mutatja a nyakában levő három centi hosszúságú, csodálatosan csiszolt ásványt. – Első éjjel egy fantasztikus álmom volt, s meglepő, mert akkor nem igazán szoktam álmodni.
Álmomban mindazon helyeket bejártam, amit szerettem volna ébren is. Mindenkivel találkoztam, akikkel szerettem volna ébren is. A különlegessége az volt, hogy mindenki, aki erőt kért, kapott, épp elegendőt, hogy teljes életet élhessen tovább. Hűséges társam lett kristályinga, akkor még nem is gondoltam, hogy milyen sok dolgon segít át. – mondta, majd kézi szőttes ködmönét magára terítve ment ki a ház körül ellapátolni a havat.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.