Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jel-ek, jel-zések

2014.07.18

termosztat.jpgTermosztát. Mondta ki az ítéletet KisMérges felett a szerelőm.

Mély lélegzetet vettem, hiszen előtte már a hengerfejtől a hűtő cseréjéig sok minden szóba került.
Olcsón megúsztam a kivetítést.

Vese. Mondta ki orvosom, mikor ránézett a bokáimra és megállapította, amit egyébként magam is látok, hogy egy elefánt simán elbújhat méreteivel bokatájt, ha egymás mellé tesszük Ő és én.

Persze lehetne vízhajtózni, no meg számos más dolgot is, de… épp ideje, hogy szembenézzek avval, amit minden jel mutat.

ÉRZELEM

A termosztátot a szivattyús vízhűtésnél alkalmazzák. Feladata, hogy a motor gyors felmelegedését elősegítse, és a továbbiakban egyenletes üzemi hőfokon tartsa. A termosztát ugyanis mindaddig nem engedi, hogy a víz a motortól a hűtőbe jusson, amíg a víz kb. 80 C°-ra fel nem melegedett, ha viszont a víz lehűlne, újból elzárja a víz útját a hűtőbe, és ekkor a szivattyú csak a hengertömbben tartja a vizet keringésben. A termosztát egy harmonikaszerű doboz. Ebben könnyen illó anyag (pl. éter) van. Ha a felmelegedett hűtővíz hatására az éter elgőzölög, a doboz rugalmasságánál fogva megnyúlik, és nyitja a tetejére forrasztott szelepet.

A vesének fontos szerepe van a szervezet anyagcsere folyamataiban. Felelős a vizelet előállításáért és annak kiürítéséért a húgyvezetéken keresztül. Az anyagcsere folyamatok során keletkező vizet és méreganyagokat szűrőként távolítja el a szervezetből a vizeleten keresztül. A vese szabályozza a sav-bázis egyensúlyt, a vér elsavanyodásának megelőzésével. Hormonok előállításával fontos szerepet játszik a vérnyomás

vese.jpg

 szabályozásban. Az olyan vese által előállított hormonok, mint az Erythropoietin felelősek a csontvelőben levő vérsejtek termeléséért. A vese, hatással van a vérben levő kalcium mennyiségére és a D-vitamintermelésre is, amely kulcsszerepet játszik a csontok stabilitását elősegítő mineralizációban. A vesefunkciók nagy része könnyedén érthető, nyilvánvaló.

A vese páros szerv.

Analógia. Mindkettő a víz szabályozásáról szól. Mint tudjuk az víz az érzelmekhez köthető.
Azt is tudjuk, hogy a hozzánk közel állók, lett légyen az állat, növény vagy tárgy, képesek átvenni a gondolatainkat, érzelmeinket, betegségeinket....stb.
Betegség a lélek nyelve.
Jelez a rendszer, a harmónia megbomlott.
Jelen esetben az érzelmi harmónia.
No, és mert a vese páros szerv, így érdemes a kapcsolati rendszerben keresni a hibát.

Eddig jutottam az elemzéssel önmagamban, amikor csengettek.
Felálltam ajtót nyitni, majd a bokámra néztem, és döbbentem láttam, hogy lényegesen lelappadt.


Szeretek ebben a rendszerben élni!