Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elfogadás / befogadás

2018.12.12

Klienseim kezelése során azt tapasztalom, hogy az emberek nagy százaléka nem tud elfogadni / befogadni.

Amikor arról beszélünk, hogy légy befogadó, avagy állandó elfogadás állapotában légy, akkor arra hívjuk fel a figyelmet, hogy hiába a nagy álmok és vágyak, ameddig nem tudsz tiszta, nyílt szívvel fogadni bármit, ami az életedbe érkezik, addig ítélsz. Amíg ítélsz, addig valójában nem tud hozzád megérkezni vágyaid tárgya.

Nem tud megérkezni, mert te magad emeled a falakat, gátakat és akadályokat, hogy még csak véletlenül se teljesülhessenek kívánságaid. Valójában akár ellentmondásnak is tűnhet, pedig nem az.

Amint megítélsz bárkit, vagy bármit az életedben addig nem tudsz semleges lenni. Addig nem tudod egy rálátással kezelni, hanem belerögzülsz. Itt most nem az érdektelenségről írok, hanem arról, hogy akár szeretetet, akár gyűlöletet érzel valami iránt, addig részben kimozdultál a középpontodból és nem a nyugodt teremtés állapotában vagy, részben megkötöd, berögzíted vágyaid tárgyát, ami miatt nem tud hozzád érkezni.

ajandek2.jpg

A ma embere, ha kap valamit – nyilván vannak kivételek -, gyanakvóvá válik. „Honnan van? Mi ez? Miért? … stb.” Teszi fel a kérdéseket a megajándékozott. Holott csak annyit kellene reagálnia: Köszönöm!

Az a tapasztalatom, hogy az emberek nagy százaléka képtelen gyermeki örömmel elfogadni legyen az bármilyen kicsi, vagy bármekkora nagy dolog. Nagyon jó példának tartom a gyermekeket, érdemes megfigyelni őket, sokat tanulhat a felnőtt társadalom tőlük.

Nem firtatja, hogy honnan, miből vagy miért kapta, amit kapott csak hatalmas csillogó szemekkel, boldog mosollyal megy játszani, valódi örömmel szívében.

Legyünk gyermekek!

Szeretettel!
Kép: Internet