Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ajándék, Neked! :)

2012.12.26

 

Karácsony… elmélyedés....Az elmúlt egy évben épp úgy, mint filozófiai kérdésekben, hiszen most az embernek általában van ideje megállni a magára rótt rohanásban, és visszanézni arra, mi volt.

Advent is erről szólt már, felkészülés a Fény születésére. Magunkba letenni (és nem szőnyeg alá seperni) mindazt, ami ártó-bántó és tiszta szívvel, emelkedett lélekkel (rezgésszámmal) megtapasztalni a Fényt.

Sokan jósoltak világ végét erre az évre is.

Sokan értették meg, hogy aminek nem volt kezdete, annak vége sem lehet.

Sokan tapasztalták meg az Aranykor mindet megteremtő hatalmát már a kezdetekben is, és őszinte tiszta szívvel mondhatom, ezt én is megtapasztaltam, s tapasztalom nap, mint nap.

Több olyan gyakorlatot alkalmazok mindennapjaimban, amit most azért írok le, hogy Te, Kedves Olvasó, ha ezeket a sorokat látod és értelmezed, akkor Neked is segítségedre legyen, miként nekem is az.fenyok.jpg

Ehhez én két varázsmondatot használok, amiket nem csak kimondok (ha kell, hangosan is), hanem át- és meg is élek:

1.      Úgy döntöttem, hogy … (és itt elmondom, hogy mi a döntésem. Pl. tegnap vagy 500 km-t vezettem, mert meglátogattam Édesapám kopjafáját Tolna megyében. Előtte köd, fagy, hó és minden olyan időjárási tényező egyben volt, amire más ember azt mondaná, el nem indulok, ilyen időben. Én úgy döntöttem, hogy járható utakat és gondmentes napot teremtek magamnak. … és mert ezt döntöttem, ez is lett. De működik ez pénzzel és emberi kapcsolatokkal is. Illetve bármivel, amiben „úgy döntök”.)

2.      A másik varázsmondat egy önismereti játék, ami így szól: „Mit mutat meg nekem ez az ember?” (Jönnek-mennek az emberek köröttünk és mutatnak különböző arcokat, érzelmeket… stb. Egymás tükörképei vagyunk. Vajon, amit a másikban látunk, az melyik tulajdonságomra hívja fel a figyelmem? Vajon engem érint-e közvetlenül, vagy a másik volt olyan kedves, és így mutatja meg azt, amire figyelnem kell, amit fejlesztenem kell, vagy amit ideje elengednem? Haraggal kell, rágondoljak, vagy oda kell, figyeljek arra, hogy van valami, amivel még dolgom van?

Bizony sok esetben kell, arra rájöjjek, hogy a harag is egy kapcsoló bennem. Egy olyan kapcsoló, amiért igazán hálás lehetek, hogy valaki, vagy valamely eseménysor működésbe hozta, mert akkor evvel még dolgom van.

Amikor valaki hisztizik körülöttem, akkor az, az én problémám és szabad-e nekem belemennem, átvennem, vagy az ő problémája, amit sok esetben egy kedves mosollyal és egy lelki simogatással „kezelhetek”?

Fontos mondat az, hogy „Mit mutat meg nekem?” Mit egy élethelyzet, mit a másik ember, aki mellettem van, vagy velem szemben áll?

Ezt a két mondatot csomagoltam szeretetcsomagba, kötöttem át a Fény szalagjával és adom Neked, aki ezeket a sorokat olvasod, hogy a 2013-as esztendőben is már egy jó játékot adhassak a kezedbe.

Használd egész-séggel! :)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.