Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


50 év felettieknek kötelező!

2019.02.15

50 év felettieknek kötelező! 
Jelentkezzen Február 28-ig a Modern EKG-vel történő ingyenes mérésekre.

Olvasom az egyik portálon telefonszámmal, mosolygós, fonendoszkópos hölggyel színezve.

Nos, 50 éves már én is elmúltam.

Tökéletesen egészséges vagyok. Volt olyan időszak az életemben, amikor ezt nem mondhattam e magamról, de mostanában egy-egy kisebb náthát leszámítva kutya bajom.

Hír értékű a hirdetés. Hír értékű, mert azok az emberek, akik nem tudják, hogy mire megy ki a hirdetés, azok beugranak. Elmennek, megvizsgáltatják magukat és szembe találkoznak azzal, hogy bizony-bizony nekik innentől kezdve vérnyomás csökkentőt /növelőt, keringés javítót s ki tudja, még milyen bogyókat nem kell szedni. (Ha kell, ha nem.) JAVASOLJÁK, ha nem akar idő előtt megpusztulni az érintett.

És nem akar, mert ki akarna?

Tehát elmegy a háziorvoshoz, aki a szakorvos javaslatára felírja a bogyókat, amiket naponta kell szedni … stb. (Csak halkan és zárójelben jegyzem meg, hogy a mellékhatások miatt sokkal nagyobb bajt okoznak, mint ami valaha is volt.)doki2.jpg

No, nézzük ennek a másik oldalát. Adott egy egészséges 50 feletti. Mivel kötelező, ő meg jó állampolgár elmegy a szűrésre. Ott megállapítják, hogy ejnye-ejnye azért egy kis ritmus zavar csak van, amit jó lenne kezelni. Egészségesünk megijed és fut a háziorvoshoz, aki felírja… stb.

Ugyan akkor hiába mondom, hogy:

  • Légy szíves nézz rá, mit veszel a szívedre?
  • Eszel „E” vitamint? Ha nem, tedd meg, mert ez a vitamin az, ami védi a szíved! Többek közt és elődlegesen, de ebbe most nem megyek bele mélyebben.

Hiába mondom, ha nincs a nevem előtt a Dr. és nem vagyok fehér köpenyben. Teljesen mindegy, hogy én egészséges vagyok, hogy 35 éve foglalkozom az emberekkel, hogy sok éves tapasztalatom mondatja velem, hogy tudom, hogy a betegségeknek lelki okai vannak.

Ön, aki ezt olvassa! Nagyon szépen megkérem, hogy ne üljön fel a különböző gyógyszer lobbi mesterkedésének! Ha nincs baja, nem kell semmit szedni! Ha nem érzi gyengének, fáradtnak… stb magát, akkor felesleges.

Ha már ki akarja vizsgáltatni magát, akkor olyan helyen tegye, ahol nem az a cél, hogy beteggé tegyék, hogy bogyókat szedessenek jó pénzért, hanem az, hogy teljes képet kapjon a, hogy létéről, amit egyébként is tud, mert érzi.

Nem azt mondom, hogy amennyiben valakinél jelentkeznek testi tünetek, akkor nem kell orvoshoz menni! Nyilván kell és meg kell vizsgálni, hogy mi a tünet oka?

De feleslegesen ne hagyjuk már magunkat, így 50 felett és alatt sem becsapni és rábeszélni magunkat mindenféle bogyó szedésére, ami használni nekünk nem fog,csak a gyógyszer kereskedelem pénztárcájának!

Elmondok egy példát, hogy értse, mindenki miről beszélek:

Volt egy munkahelyem, ahol kötelező volt a munkahelyi orvosi vizsgálat. (Ma már mindenhol kötelező.)

doki.jpg

Bemegyek a Dr. Bácsihoz, aki közli velem nagy hümmögések között, hogy:

  • Maga kövér és öreg! Jöjjön vissza egy hónap múlva!- először a döbbenettől nem tudtam megszólani, majd amikor megjött a hangom, megkérdeztem:
  • Természetesen doktor úr. És mit remél a 30 nap alatt? Hogy addigra 30 évet fiatalodom, és 30 kilót fogyok? – Nagyon csúnyán nézett rám. Majd visszamentem hozzá 30 nap után. Nem fogytam, nem lettem fiatalabb. Meghallgatja a szívem, tüdőm és közli:
  • Maga cukorbeteg. – ismét nem jutottam szóhoz, annál is inkább, mert ezt nem tudom egy szál fonendoszkóppal, hogy lehet megállapítani? Mikor már kaptam levegőt, akkor tiltakoztam, hogy:
  • Nem, nem vagyok cukorbeteg.
  • Jó. Akkor had nézzem meg a cukrát?
  • Nézze, ha nem zavarja, hogy fél órája ebédeltem. – Nem zavarta. Megbökte az ujjam és a nyert vérből megállapította, hogy 4,2 a cukrom. Csóválta a fejét, majd mély bölcsességgel közölte:
  • Cukorbetegnek nem cukorbeteg, de kövér és öreg!

Nyilván nem minden orvosra ez a jellemző, de akkor és ott vicclapba illő volt a diagnózis.

Ma már nevetek az egészen és megállapítom, hogy érdekes nézőpontot képviselt a Dr. De ha nem ismerném egy picit jobban az átlagnál az ember működését, akkor belefuthattam volna abba, hogy:

Fehér köpeny, Dr. cím = cukorbeteg vagyok, öreg vagyok, kövér vagyok…stb.

Mindenki megnyugtatására, JÓL vagyok, mert így döntöttem és ezt választottam. Vitaminokat eszem és kutya bajom. Bármit is szerettek volna belém plántálni.

Képek: Internet