Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.02.22.

2020.02.21

Mit jelent a 2-es szám?

A tartotban a Főpapnő nagy Árkánuma.
A Főpapnő tudattalan erőinket, gyengédségünket, beleérző-képességünket és a gyakran megmagyarázhatatlan, de mélyen gyökerező bizonyosságot jelöli.
Ő a kulcs a logikusan gondolkodó elmével nem megközelíthető titokzatos igazsághoz. Tudja, hogy a kimondható igazság soha nem az örök igazság. Világos oldala a türelem, megértés, elnézés, jóság és megbocsátási készség kifejezője, segítőként, gyógyítóként vagy látnokként a tudattalan erőit veti be mások érdekében.
Árnyékos oldala viszont a "sötét nővér", a boszorkány megtestesítője, aki szellemi ereje hatalmát mások elcsábítására, megbénítására vagy ártalmára használja. A Tarot értelmezései azonban csak barátságos, segítőkész oldalát hangsúlyozzák.

Pszichológiai szempontból ő a szimbóluma a tudatos és a nem tudatos tudatszférák oszlopait összekötő hídnak, az álmok és víziók inspirálójának, melyek a tudatosság határokon túli folytonosságának titkát leplezik le. A mögötte függő fátyol a psziché belső világainak bejáratát takarja és lehetővé teszi, hogy egyrészt a tudatosság behatoljon, másrészt, hogy a nem tudatos erők rajta keresztül manifesztálódjanak a külvilágban. A kreatív inspiráció és az intuitív felismerés az a két er", melyek csak akkor tudnak áramlani, ha az út szabad.

Azok számára, akik felkészültek, úgy nyilvánul meg, mint a Fény Királynője, aki lágy holdsugaraival mutatja meg a rejtett ösvényt és szabadon árasztja támogatását illetve védelmét. Ebben az aspektusában ő az Isteni Inspiráció - Szófia, a bölcsesség gnosztikus istennője.

A Főpapnő úgy is tekinthető, mint a férfiban lévő női elem, az Anima egy aspektusa. Ez az őskép a férfi tudatalattijában, bár semmi esetre sem egy bizonyos nőt jelent, mégis az életben több alkalommal számos nőre vetítődik ki.

A kép negatív aspektusa akkor jelentkezik, mikor a belső női elem valósága és képessége nem felismert, vagy félreértelmezett. A bölcsesség istennője ebben az esetben átváltozik és a "végzet asszonya", Hekaté lesz, a Hold sötétségének királynője, Lilith, a démonok ura, az illúziók szülője, aki megöli hódolóit.

Javas szempontból vizsgálva a Főpapnő kártyájának asztrológiai analógiája a Nap-Hold együttállás, az újhold. Pozitív aspektusában olyan rejtett dolgokat jelöl, melyek erőt hordoznak. Jelenti az intuíciót, a bölcsességet, a belső élményeket.

Negatív aspektusában jelöli a hallucinációkat, a misztikus, megfoghatatlan elemeket. Ji King analógiája a Föld trigramja, ásványa a hegyikristály, növénye a liliom, állata a hattyú.
 

2.jpg

A numerológiában:

2-es: a mindentudó

Születés ideje: bármely hónap 2-án, 20-án vagy 29-én

Tapintatos, akiknek diplomáciai érzéke kiváló. Béketeremtő és –szerető, szorgalommal és türelemmel viseltetik minden és mindenki iránt, ugyanakkor maximalista, így képtelen addig elengedni a dolgokat, míg azokat elég jónak nem érzi. Érzékenysége az erénye és egyben a veszte is, ugyanis ha kritizálják, könnyen megsértődik

A mesterszám:

22-es: az építő

Születés ideje: bármely hónap 22-én

Képessége van arra, hogy az álmodozást összekapcsolja a realitással, ügyesen lavírozik a valóság és az elképzelés talaján, hála fegyelmezettségének. Ambiciózus, amit eltervez, azt meg is valósítja, de ha valaki túlzott terhet tesz a vállára, könnyen összeroppan a súlya alatt.

Sors, életfeladat, személyiség - a 2-es szám
SEGÍTŐ, mottója: ÉN ÉRZEM!
A hozzá kapcsolható bolygó a Hold, az érzelmi ÉN, a Lélek, a pszihés működés, a gondoskodás, a szeretetigény, befogadás, befolyásolhatóság, a bennünk élő örök gyermek szimbóluma. Az ösztönös érzelmek tartoznak hozzá.

Hold a bolygója

Rák a jegye

Hétfő a napja

Ezüst, fehér a színe

Befogadó, befolyásolható, segítő, gondoskodó, érzelmeket adó, a LÉLEK jelképe. A Nő alapenergiája.

A Hold mindig a Nap körül forog, felnéz a Napra, a Napot szolgálja, a Naptól kapja a meleget, az életerőt.

A numerológiában a 2-es szám már arra is utal, hogy ez egy kettősséget, bizonytalanságot takar. Igazán csak párban, valakivel együtt képes jól működni. „Egységben a kétség.” Egyet lépek előre, majd kettőt hátra.

A 2-es sorsmissziós számú, ill. Rák jegyű emberekre jellemző a vizes problémák, a Hold hatása.

Legfontosabb tulajdonságai, jellemzői: érzékeny, befogadó, segítő, befolyásolható, hangulatfüggő, gondoskodó, védelmező, gyerekes, családcentrikus, ösztönös, mély érzésű, félénk, intuitív, szubjektív, biztonságkereső, aggódó, ragaszkodó, önállótlan, határozatlan, vágyakozó, művészies, fantáziadús, elfogadó, beletörődő, odaadó, megbocsájtó, alkalmazkodó, romantikus, óvatos, változékony, álmodozó, házias, elővigyázatos, engesztelhetetlen. Számára leginkább a mikrokörnyezete, elsősorban a saját családja a legfontosabb. Őket szereti leginkább. Érzelmi alapon ragaszkodik tárgyakhoz. Nagy múlt- és titokkutató és rendszerint szívesebben foglalkozik mások érzelmeivel, mint a sajátjaival. Az érzelmek kulcsfontosságúak a 2-es sorsmissziós számú embernek, ugyanis az érzelmeken alapul az egész élete. Mindenben a lelki tényezőket keresi. Általában erős vágyakozás él benne, hogy anyáskodjon vagy anyáskodjanak felette.

Fő problémája (tanulandó feladata): Az egyénisége és a kollektív szembenállása - az ösztönös érzelmei irányítják, ugyanakkor nagyon sérülékeny, érzékeny. Tetteiért hálát vár. Meg kell tanulnia, hogy szeretetet csak szeretetért lehet kapni.

3 szint:

1. Ösztön – Uszító - Mások hátán előre - fizikai szint- gyerekesség

2. Tudat - Meghátráló -az óvatos kivárás - érzelmi szint- sértődékenység, túlzott szubjektivitás

3. Lélek - Együtt érző- a gondoskodó szeretet - szellemi szint - anyaság, gondoskodás, szeretet

Kibillent esetben: mindennel elégedetlen, szeszélyes, változékony hangulatú, gyerekes.
(Fazekas Brúnó cikkének felhasználásával)

Természetesen lehetne taglalni ezzel a nappal kapcsolatban a 1, 3, 4, 6-os számokat is, hisz mindezek benne vannak ebben a dátumban, de ezekről egy következő írásomban mesélek.

Érdemes a holnapi napra felkészülni, mert olyan energetikai kapukat nyitogat, ami mindenképp figyelmet igényel.
Kép: Internet